Spritus haklı...
Ben 24 yaşındayım. Commodore 64 scenerı olarak oldukça genç bir yaş benimki. Ben de senelerimi verdim scene'e. Ancak beni bırakın Vigo, Turbo, Spaztica v.s. dinazor arkadaşlarımıza (yaş+boyut eheh) çok büyük saygısızlık ediyorlar.
Ben yaklaşık 15 senedir scenedeyim. Geçenlerde bir diskette 91 yılında 6502 Assemblerdan codeladığım ilk intromu buldum. Logo+scroll+müzik. Diyelim ki o benim scene yaşamımın başlangıcı olsun. 13 yıldır ben boşuna mı code kasıyorum? Bu arada birşeyi daha belirtmek istiyorum. Onların derdi ekran kartı desteği ile müthiş efektler yapmamamız. Peki neden yapmıyoruz? OpenGL ya da DirectX bilmiyor muyuz?
1 - Bronx söz konusu ise zaten PC sectionı olmayan bir grup. (Buna rağmen PC releaseleri var)
2 - Gerçek coderlar scene söz konusu olduğunda herşeyi software ile çözer.
3 - Ekran kartı desteği kullanılacaksa, amaç efektin yüksek çözünürlükte ve smooth olmasıdır. Ancak bunu yapan coderın daha düşük FPSler ile aynı efekti yapacak bilgisi vardır.
4 - Demo efekti dediğin şey 3d olmak zorunda diildir. Hatta bana sorarsan 2d daha makbuldür.
Bunları farkedemeyen gençler demoscene'e saygı duymuyorlar işte. İşin kötüsü eminim aralarında benden yaş olarak büyük olanları da var bunların. Hangi dünyada yaşadıklarını merak ediyorum onların... Bunca yıl Türkiye'deki tüm coderlarla kontak kurmaya çalıştım. Etrafta üç beş kişinin dışında kimse yok gibiydi. Ne zaman ki bizler coder olarak ortaya çıktık, hemen tüm Türkiye coder oldu