the scene > demoscene
7d4 Ardından...
spaztica:
kısacası ÇOK KEYİFLİYDİ ve MOTİVE EDİCİYDİ!!!
öncelikle böyle güzel bir event'ı organize eden (sırasıyla) Skate, Hydrogen, Endo ve Datura'nın emeklerine, çabalarına, yaptıkları masraflara, ayırdıkları vakitlerine ve enerjilerine kendi adıma ÇOK TEŞEKKÜR EDERİM. Bunun yanısıra özellikle Anne'ye (nicki!) tekrar tekrar teşekkür ederim. Hem mekanı sağladığı, hem projeksiyon için, hem organizasyondaki arkadaşlarımızın defalarca getir-götürüne katlandığı, görevi olmadığı halde saatlerce beklediği için. Ve bundan da öte, ilk X-Box intro'mda bilmediğim, tahminlerle birşeyler yapmaya çalıştığım C++ konusunda sağladığı destek ve ortak çalışma için...
Nightlord, Myst demosundan etkilendiğimden beri tanışmayı beklediğim, merak ettiğim bir kişiydi ve kesinlikle beklentime gayet uygun bir arkadaştı. VIC'in elektronik açıdan output sinyallerinin cycle şematiğinden tut, C64 demolarını linux gibi bir platformda geliştiren biri olarak göz ucuyla hep takip ettiğim hoş bir arkadaş oldu. Gönül ister ki coderush'a kapılmak dışında oturup keyifle sohbet edebilseydik. Zaten partide en çok da geyik ve şamata yapıp eğlenemediğime yanarım. Ama gerçek anlamda bu parti KOD YAZMAMA bir nevi dönüş oldu. Şimdiye kadar scripting'ler bana sadece mastürbasyon geliyordu. MC680x0 assembler'dan aldığım tadı o zmandan beri pek yaşayamıyor gibiydim; bu parti bu anlamda çok güzel bir kişisellik de taşıyor benim için!
Şamata, gırgır dedim de, Kürşat, bu senenin joker'ıydı bence. Her ne kadar bir kulaklığı paylaşamamış ve istemeyerek de biraz elektrik vermiş olsam da eğlencesi sadece kendisine yönelik değil, herkese taşan nitelikteydi. Wisdom ile ikisi Ctesi gece döktürdüler (oturdukları iskemle de onları döktürdü). Yine de kodum öncelik taşıyordu kendim açımdan. Uykudan bir overflow bug'ı yüzünden kalkıp gidip onu çözmeden uyuyamayışım zaten yeterince sıkıntı oluşturmuştu; eğlenceleri bu elektriği nötralize edebilecek kadar taşkıncaydı.
Her ne kadar bazıları isteksizlik yaşamış olsa da sonuçta ortaya koydukları, ortamdaki taşan enerjiyle yaptıkları ürünler bu isteksizliğin nasıl olduğunu bize yeterince net gösterdi. Katlanarak devamını dileyebilirim sadece! :) Hele Vigo'nun sabah kahve, çay ve sandviç ikramı öyle güzel geldi ki! Kesene bereket kardeş...
Bırakın üst katı, diğer masalar ile bile çok fazla ilgilenemedim. Zaten herkes ateşe gelmiş, birşeyler üretmeye gayret ediyordu. Özellikle Hyper'ın Turbo ile dönüşümlü olarak yaptığı cami, geçekten çok sağlamdı. Ama Turbo'nun filli çalışmasını görünce votesheet'in puanlama sisteminin yeterli kalamayacağını fark ettim.
Organizasyonda birkaç farklı şey olabilirdi; mesela diğer gruplarında artık bir ucundan tutmalarını beklerdim. En azından 7dx-party organizasyonunun yapılanmasında diğer aktif gruplardan birer eleman olması gerekiyor. Bu; partinin dengeli bir platform oluşturması için bence şart. Artık herşeyi Bronx'un elemanlarından beklemek çok sağlıklı değil. Bu parti hepimizin ve bir taraflarından tutmak, bu projenin devamı açısından çok önemli.
Bu partide daha önce tanıdıklarımın yanı sıra yeni insanlar gördüm; ama ayaküstü birkaç laf dışında pek konuşma fırsatım da bir türlü olamadı. Kısa süreli gelenlerle zaten iletişime bile vakit kalmıyordu kodun kargaşasından. Sordukları sorulara kısa cevaplar verdiysem kusuruma bakmasınlar; tek derdim, çok büyük bir hevelse giriştiğim o kodu orada bitirmekti ve c++ konusundaki eksiklerimi imecesel yöntemlerle telafi ederek tamamlayabildim (-k). Yardım eden herkese özellikle teşekkürler; Anne, Skate, Natilius ve az da olsa Nightlord... Yeni öğrendiklerim c yolunda bana biraz daha ışık olacak. :)
Yapılan masraflara işsizliğim dolayısıyla bir katkı yapamamaktan dolayı gelmemeyi düşünüyordum son 1-2 gün boyunca ve moralim fecii down idi. Neyse ki Vigo ve Endo beni ikna ettiler de bu ruhu paylaşabildim. Yine de katkı yapamamış olmak beni az da olsa üzdü. Çalışan arkadaşlardan, ekibin maraflarını paylaşmayı rica ederim. Keşke sponsor olayını ayaralayabilseydim de kimseye yük olmasaydı. Ama seneye çok olumlu bakıyorum; sponsorların olabileceğini ve neler isteyebileceklerini gördüm. Artık böyle bir organizasyonun İLLA Kİ sponsor desteğiyle yapılması ve ÖDÜLLÜ hale getirilmesi çok gerekli kanımca. Bu konularda daha da konuşacağımıza eminim.
Çok uykum var ve çok yorgunum... Az sonra da sızacağım... sonra devam ederim, diğerleri de yazsın biraz. :)
ps: hydrogen, benimle temas kurabilirsen sevinirim.
nightlord:
su anda sanal/gercek/abuk is hayatindaki bi toplantidan cikip bi takim adamlarla is yemegine kosmak uzereyim o yuzden cok yazamiycam (daha sonra cenem dusecek bi ara tabii :)). ama aksam havaalaninda ayrilirken yarin vardim diye bi mesaj atiyim diye konusmustuk onun icin yaziyorum. ben salimen izmire vardim. tesekkurler ve detaylar yazisi soora .... :)
Wisdom:
Merhaba,
Herseyden once compo'lar bitmeden cikmak zorunda kaldigim ve vedalasamadigim icin uzgunum.
Maddi acidan cok zor bir donemdeyken beni iki gun normal dunyadan koparan herkese tesekkurler. Bu zor donemin bir sonucu olarak sanirim, biraz fazla geyige vurmus olabiliriz (hi Kursad), kusura bakilmasin. O yuzden pek birsey uretemedim, son saatlerde yaptigim muzigin disinda.
Genel olarak cok keyif aldim kendi adima. Yeni (daha dogrusu eski) arkadaslarla tanismak da cok guzeldi. Nightlord, Hyper, Arcane, Resident'tan arkadaslar, Technology Channel'dan arkadaslar, tumunuze tekrar selamlar. Hyper'a ozellikle tesekkurler, gercekten cok cekti kahrimizi. Technology Channel'daki arkadaslara da ellerindeki imkanlari zorlayarak yapmaya calistiklari program icin tesekkurler.
Organizatorler (Datura, Endo, Hydrogen, Skate) her sene oldugu gibi bu sene de cok (yalniz kaldilar ve) yoruldular. Onlar olmasa; bu parti olmazdi. Partinin daha genis ve ferah bir ortamda yapilmasi guzel oldu.
Dost aci soyler sozunu hatirlayarak bu partide disardan gozlemledigim bazi sorunlari dile getirmek istiyorum. Boylece bir sonraki partide benzeri sorunlari onlemek mumkun olabilir. Bunlari organizator arkadaslar da biliyorlar zaten ve bu son partide olmayacak her turlu teknik problem cikti, cok zor durumda kalindi. Ama ben yine de kendi adima soyleme geregi duyuyorum.
- E-mail ile katilim icin deadline mutlaka ve mutlaka parti baslamadan onceki bir tarihte olmali. Bir ya da iki gun once olabilir. Bu sayede hem parti sirasinda e-mail ile gelen contribution'lari almak hem de test vb tum dertlerden kurtulmus olunur. E-mail icin deadline'in parti sirasinda olmasinin bir artisi yok sanirim.
- Compo'lar icin deadline partinin son gunu saat 12:00 olmali ve organizasyonel anlamda teknik sebepler (genel elektrik kesilmesi vb) haric, deadline kesinlikle ertelenmemeli. Insanlar deadline'in deadline oldugunu bilmeli ve esneyebilecegini dusunmemeli. Bence bu konuda cok kati olmak gerekiyor. Deadline boyle erken bir saatte olursa genel bir teknik sorun cikmasi durumunda erteleme imkani kalir.
- Tum contribution'lar eksiksiz bir sekilde deadline bitiminde organizatorlere teslim edilmeli. Teslim etme prosedurunun (kime, nerede, nasil) onceden herkes tarafindan bilinmesi saglanmali. Prosedurun ozellikle "nasil" kismina uymayan contribution'lar kati suretle kabul edilmemeli. (Executable olmayan demo/intro, muzik, grafik vb.) Herhangi bir contribution temiz (icinde baska seyler olmayan) bir disket uzerinde teslim edilmeli, compo makinesinde eksiksiz (disardan mudahale gerektirmeyecek) sekilde calismali.
- Deadline'dan once test icin compo makineleri kullanilabilmeli. Deadline'dan sonra test yapilmasina izin verilmemeli.
- Deadline ile compo baslangici (saat 15:00 olabilir) arasinda tum contribution'lar tek tek kurallara uyum ve kabul edilebilirlilik anlaminda bir on elemeden gecmeli. On elemeyi herhangi bir sebepten dolayi gecemeyen contribution'lar disqualify edilmeli.
- Compo'lar sirasinda contribution'larin gosterimleri platform'a gore degil de kategorilere gore yapilmali. Kesinlikle ve kesinlikle compo contribution'i niteligi tasimayan stuff gosterilmemeli. Bu tip release'ler ya ilk gun genel gosterim sirasinda ya da vakit kalirsa compo'lardan sonra gosterilmeli.
- Oylama kurallari net sekilde compo'lar baslamadan once duyurulmali. Hatta bu kurallar vote sheet'e yazilmali. Bir kisi ya da grup kendi contribution'ina oy verememeli. Oylama sirasinda partide bulunan kisi ya da grup compo'larda katildigi kategorilere oy verememeli. Oylama kurallarina uymadan doldurulan vote sheet'ler hesaplama sirasinda kayda alinmamali.
- Contribution'larin gosterimi, genel compo konusmalari (hangi urun gosteriliyor vb) icin bir compo sozcusu atanmali ve bu kisi compo'lardan once ilan edilmeli, boylece herkes tarafindan dikkatle dinlenmesi saglanmali. Compo sozcusu disinda compo akisina kimse karismamali. Hardware setup vb konulari compo sozcusu disinda kalan organizatorler halletmeli.
- Compo'lar icin bir bitis suresi belirlenmeli, mesela iki ya da uc saat gibi. Bu sure bitiminde vote'lar hesaplanmali ve sonuclar -parti bitmeden- duyurulmali.
Buradaki programi dikkate alirsak partinin son gun zamanlamasi icin benim onerim:
12:00 Deadline (ve compo test'lerinin bitisi)
15:00 Compo'lar
17:00 Compo'larin bitisi ve vote'larin hesaplanmaya baslanmasi
18:00 Sonuclarin aciklanmasi ve partinin bitimi.
Boyle bir program ile hem compo'lar sirasinda yasanan sorunlar, hem de gec saate kalindigi icin erken ayrilmalar vs onlenebilir.
Dedigim gibi bunlarin tamami kisisel dusunceler, bazilarinin zaten birtakim sorunlar yuzunden yapilamamis oldugunun gayet iyi farkindayim. Ancak bunlarin toplu olarak bir yerde durmasi, uzerinde duzeltmeler yapilabilmesi ve hatta bir sonraki parti icin yazilacak olan text'e temel teskil etmesi amaciyla buraya yazmayi gerekli gordum.
Herkese tekrar selamlar, sevgiler.
Wisdom
Slowhand:
Herkese selam. Partiye mail ile katılmaya çalışan biri olarak bende bir şeyler yazayım dedim. Gönderdiğim mail'ın alındığına dair bir cevap alamadım umarım sorun olmamıştır. O kadar acele arasında bir reply gözden kaçmış olabilir belki insanlık hali sonuçta.
Parti sonuçlarını ve ayrıntılı bilgiyi sabırsızlıkla bekliyorum. Umarım 7D5' te görüşürüz.
spaztica:
wisdom, iyi güzel de... bu kadar dar bir zamanda on-the-fly da varken böyle bir dakik organizasyon gerçekten kolay değil. katı olmak da çözüm değil; heves edilerek bireyler yapmış insanların hevesini söndürecektir bu bir nebze de.
benim önerim mail ve faha uzun vakitte yapılan demoların katılımının ilk gün sonlanması ve oylamanın parti ertesi günü online yapılması. zira eminim ki erken kaçmalar yüzünden herşey yine zavallı birkaç arkadaşın kafasına patladı (istemeyerek de olsa buna mecbur kalmış olmak bile beni üzdü). Madem anca bir araya gelebildiğimiz bir organizasyon oluyor, mekanı temizlemek vs gibi olaylarda da hepimiz bir ucundan tutabilsek. Ama saatin ilerlemesi, uzun yol yolcularının aciliyeti, araçsızlık ve yük fazlalıkları dolayısıyla bütün bunlar parti sonunun organize edenlere bir eziyet haline geldiğinden eminim. Ben anca yorgunluğumu atabilmişsem, organize edenler ne haldedir kim bilir.
organize edenler tabii ki katılım adına (code, müzik, gfx vs) birşeyler yapmadan duramazlar. ama birşeyler yapınca da organizasyon da bozuluyor...
7dx-party daha sağlıklı devam edecekse organizasyon illa ki 2-3 kişide kalmamalı, diğer gruplardan birer temsilci olmalı ki, herkes birşeyler yapsın. her sene armut piş durumu olmamalı...
Navigasyon
[0] Mesajlar
[#] Sonraki Sayfa
Tam sürüme git