the scene > demoscene

7d4 Ardından...

<< < (2/4) > >>

Hydrogen:
Wisdom'in onerilerini cok mantikli buluyor ve goruslerine sonuna kadar katiliyorum.
Turkiye'de scene olayini "amatorlukten" cikarmamiz bence cok onemli. Bu yuzden organizasyondaki 4 kisiden biri olarak (Aslinda organizasyon Bronx yaziyor, malesef bu tam olarak dogru degil, ancak bu baska bir hikaye) demo scene isinin bir hatir gonul isi degil, eglenceli fakat ciddiye alinmasi gereken bir hobi olmasi gerektigini dusunuyorum. Organizasyonun hic bir asamasinda ortalarda gorunmeyip de, compolar sirasinda "Abi bu on the fly'dir o kadar", abi bu bir gfx compo entrysidir gibi unofficial laflarin ortaliktan donmemesi icin eger bir parti daha olursa elimden geleni yapacagim. Olaya bu sekilde yaklasan arkadaslar  once yurt disindaki demo partilerinin ciddiyetinin nasil saglandigini arastirmalilar.
"Abi bunlar Turkiye'nin gercekleri, bu kadar olabiliyor", "kimse kirilmasin" vs. diyerek uluslarasi anlamda saygi goren bir parti yapilabilecegini dusunmuyorum. Yarisma kurallari son derece kati olmali. O zaman insanlar bir dahakine ona gore stuff yapar, Turkiye'den release edilen productlarin kalitesi de artar boylece.
Sadece bu konuyla ilgili goruslerimi belirtmek istedim. Official olarak da bir seyler yazacagim sonra.  Saglicakla kalin.
                                                                  Hydrogen

spaztica:
unofficial personal party report: 120 gig harddiskim nanay, xbox'um boot etmiyor. harddisk sorun değil de, xbox üzdü beni. tam da gazımı almışken tökezledik anasını satiim. umalım da minor bişii olsun, hemen düzeltebileyim.

+ organizasyona: bir adet 25 m ses kablosu, bir adet topraklı 3lü priz (arkasında spaztica yazar zati), iki adet fiş dışında unuttuğum birşey varsa iletirseniz sevinirim bilahare. :) haa, ayrıca partiye gelmiş olup erken ayrılmak zorunda kalanlar, vote edemediği product'ları görüp mail yoluyla vote'larını gönderebilse çok güzel de olur aslında. zira garip bir dengesizlik olacak vote değerlendirme yapısında; ilk gösterilen 30-35 entry 40 civarı vote alırken, sonlara doğru bu sayı 15-20'lere düşmüş olacak sanırım. bunda az planlı bir gösterim, son dakka meseleleri ve araya sokulan party-release olup vote almayacak entry'ler de büyük etken. onların hiç gereği yoktu o aşamada gösterilmesinin. sistem tak/çıkar'ları da zaten zamanın %60'ını yedi.

Guest:
wisdom'in önerilerini mantıklı buluyorum. biraz daha `katı` olmak konusunda da bence haklı. burada elbette kişilere karşı katı olmayacağız, ancak kural dışına çıkamayacağımızı herkes kabul etmiş olursa kimsenin kırılacağını düşünmüyorum.

organizasyon (organizatör 4 kişi dışındakiler için) gayet güzel ve verimli idi. biz (ahmet,şemseddin,emir,kürşat) özellikle de ahmet-şemseddin-kürşat neredeyse birbirimizi boğazlayacak kadar gergin durumdaydık. uğraşılması gereken onca iş varken `organizatör bronx` grubundan sadece bu kişilerin her işe koşması (kürşad'ın neredeyse bitmek üzere olan müziğini `çok iş var, şimdi bununla uğraşmak olmaz` deyip release edememesi), bunun yanında şaka dahi olsa `bu ne biçim organizasyon` esprileri, maillerin gecikmesi vs. benim gibi asla kızmayan relax birini kızdırmaya yetti.

herşeye rağmen compoları düzgün yapıyoruz herkes memnun ayrılacak diyecektik ki; insanlar ayrılmaya başladı bile. nightlord'un uçağa yetişmesi ve geciktiği için gitmesi gereken `bronxtan olmayan` kişiler için tabii ki diyecek birşey yok, ancak organiztör (sözü geçen 4 kişi dışındaki) bronx memberlarının gitmesi ve onlar gittikten 5-6 dk. sonra tüm compoların bitmiş olması ve bizim etrafı toparlayıp araç olmadığı için bilgisayarlarımızı parti mekanında bırakmak zorunda olmamız ve bugün eşyaları almak için minibüs kiralamak zorunda kalmamız ve akşam 23:15'te ikitelliden cevizlibağ gidip otobüslere yürümemiz parti sonrası geride kalmasını beklediğimiz heyecanı tümüyle aldı..  

son olarak, partiye gelen veya çalışmalarını gönderen herkese teşekkürler. orada sizlerle olmak çok güzeldi. nightlord ile tanıştığıma çok sevindim, ayrıca orada amigacıları ciddi bir çoğunluk oluşturması çok hoşuma gitti. resident grubundaki arkadaşlara sonsuz teşekkürler.  katkıları ve motivasyonları için wisdom, hyper ve expert'e ayrıca teşekkür etmek istiyorum. ayrıca techno-channel'dan gelen arkadaşların sıcak tavırları ve partimize renk kattıkları için hepsine teşekkür ediyorum.

saygı ve sevgiler
şemseddin ^endo^ moldibi

hades:
Herkese selam.....
Öncelikle parti organizatörlerine ve diğer tüm katılımcılara teşekkür ederim. Özellikle çeviri konusunda beni çok zor bir durumda kalmaktan kurtaran arkadaşa (Birde kim olduğunu hatırlayabilsem) ayrıca teşekkür ederim. Aksi takdirde zak collection'ı release etmekten vazgeçecektim(k).
Son anda meydana gelen aksiliklerle uğraşmaktan dolayı kimseyle yeterince sohbet edemedim. Gerçi herkes bir şeylerle uğraşıyordu ama en azından bir hal hatır sorardık.
Mekan genişlik olarak çok iyi ama mesafe olarak çok uzak. Bu nedenle bende erken ayrılmak zorunda kaldım. Bu duruma çözüm olarak wisdom'un önerilerine katılıyorum.
Aklıma takılan bir konu hakkında bir önerim var. C64 stuffları nedense projektör ile çok kötü gözüküyor renkler belli değil, görüntü bulanık vs... Bunun için C64 staufflarının emülatör ile gösterilmesini öneriyorum.
Emeği geçen herkese tekrar teşekkür ediyorum.

hades/hi3s

spaztica:
bu konuda hakikaten üzgün olduğumu belirttim. özellikle araç olmaması, cebimde para kalmaması ve annemin şehirlerarası yoldan gelecek ve karşılama gerekliliğim beni acilen vigo'lar ile 'kaçmama' itti. araç sorunum olmasaydı -ki onca cihaz ve ıvır-zıvır için bu çok önemliydi- seve seve bir gece daha kalmaya razıydım birileriyle; ortalığı toparlamak vs için. üzgünüm arkadaşlar; zaten boynum, masraflara katkı yapamadığım için de bükük size karşı. ne diyebilirim ki...

kürşat'la son dakikada benim de bir elektrikli diyaloğumuz oldu; bir kulaklığı paylaşamadığımızdan. isterdim ki, yanımda keşke 2 adet kulaklık olsun ve rahat çalışabilelim, o da müziğini yetiştirsin, biz de testlerimizi yapabilelim... ama bir müzikçinin kendi kulaklığını düşünmesini de beklerdim hani. :)

neyse, umarım organizasyon ve koşturma yüzünden oluşan elektriği güzel bir toprak hattından hemen nötralize ederiz. zira her ne kadar gerilim yaşanmış olsa da bence partinin after-taste'i her halükarda tatlı yer edecektir hafızamızda.

tekrar en samimi teşekkürlerim, böyle güzel bir partiyi organize edenlere, kahrını çekenlere ve katkısını ortaya koyanlara. ayrıca üretim bazında katkılara da ayrıca teşekkür; gerçekten keyifli çalışmalar vardı.

bundan sonrası için bir önerim de KENDİ rutini olmayan, yamama rutinlerle (kısmen de olsa) release yapanların diskalifiyesi... entryler arasında bunların tek tük dahi olsa varlığı beni üzdü açıkçası...

Navigasyon

[0] Mesajlar

[#] Sonraki Sayfa

[*] Önceki Sayfa

Tam sürüme git