Bence süper olur. İhtiyacın olursa projene destek veririm İsmail. Ancak Simon's Basic editörü biraz gereksiz geldi
Bunun için birçok gelişmiş text editöründeki renklendirme ve auto-complete özelliğini kullanırsan çok daha güzel olur. Böylece her istenilen dil için bir config dosyası (mesela bir ini) hazırlayabilirsin. Assembler editörü kısmını ayrı tutabilirsin elbetteki onun bazı extra featurelara ihtiyacı olacaktır. Ama basic benzeri yapıya sahip tüm diller için config dosyları oluşturmak mümkün. EditPlus bunun güzel bir örneği...
Ben daha önce d64 formatı okutmayla uğraşmıştım. Bir iki ufak sorun hariç yapılabiliyor. Ancak benim kafam üç beş noktaya basmamıştı ve bir daha da uğraşmadım. Çok büyük problem yaşayacağını sanmıyorum d64 ve prg formatlarıyla.
Her tür resim formatından converter fikri çok güzel. İşin daha güzeli hemen her tür resim formatından GetPixel(x, y) yapabilen hazır, hatta hatta OpenSource libraryler mevcut. Ancak bunları c64'ün paletine convert ettirme işini küçümseme. Sonuçta yapmasına yaparsın ancak kaliteli sonuç verir mi acaba? Bir de hi-res convertion var biliyorsun. Nokta yoğunluğu ayarları v.s. Image processing zor bir konu, umarım yeterli bilgin vardır bu konuda. Ben daha önce PC'de 256 renkli bir resmi tek renge indirmiştim. Sonuç idare ederdi. Ama bundan başka bir denemem olmadı.
Bunların haricinde senin saydığın tüm özellikleri bir arada yapan bir tool yok. Yalnızca emektar "star commander"ımız var ki bunun windows arayüzlüsü de çıkmıştı. Yine de senin dediğin featureların birçoğuna sahip değildi. Eğer böyle bir toolu yapacak olursan yalnızca sen ben değil tüm 64 scene'i kullanır o kesin.
P.S: Yaw 3 canavardan nasıl vakit bulacan da yazacan bu toolu bilmiyorum ama eğer harbiden başarıyla sonlandırırsan projeni, normal bir scenerdan 5-10 kat fazla takdir edicem seni :lol: