the scene > demoscene
Kewlers are officially Dead.
anesthetic:
http://www.pouet.net/prod.php?which=25783
Son zamanlarda izlediğim en güzel demoyu bulduğuma mı sevineyim, Kewlers'ın veda demosu olduğuna mı üzüleyim bilemiyorum. Süper particlelar, grid effectleri vs vs yanında spritelarla yapılmış bi raytracer efekti var bi de harikulade diye tabir edilecek.
Neyse, 1995 ile Kewlers scene'e veda etme kararı aldı, ama sadece grup ismi olarak. Artık yan sanayi ürünleri olan mfx ile ana çalışmalara devam etme kararı aldılar. Gerçi Curly Brace'in akıbeti ne olacak tam bilmiyorum. Gerçi bi de Synesthetics hadisesi var ama ... neyse :)
anesthetic:
Bu arada demonun konseptinden bahsetmeyi unuttum ama zaten isminden az çok belli oluyor sanırım :)
scg:
Çok manyak demo. ısminin "1995" olduğuna bakmayın çatır çatır shader kullanıyo. Efekt ve müziklerin manyak olduğunu söylemişmiydim???
mfx olarak devam etmeleri iyi haber.
spritus:
çok sağlam demo yapmış herifler. görseller ve müzik harika, ruhu da var.
kewlers'ı severdim. mfx ile birleşmesine üzüldüm
anesthetic:
"choose no polygons, choose shaders"
demodaki 3d objeler ya gridlerle yapılmış (dönen kewlers logosu, torus) ya spritelarla (variformdakine benzer nesne) ya da 2d raytraced (fr19daki parlak nesnenin aynısı, 2d olduğunu belli etmek için yandan da düzlem şeklinde gösteriyorlar), yani "3ds player" olmaktan çok çoooook uzak bir demo. ayrıca ilk kez gördüğüm (yukarda da bahsettiğim) particle raytracingli 3 top partı enfes, şahane, harikulade. particle raytracingin zaten zaten başlı başına süper bir fikir olması bir yana, böyle süper sonuç alabilmeleri çok şaşırtıcı.
"zero game effects, pure demoscene art" içeren 1995 bence gelmiş geçmiş en iyi pc demosu. heyecanımı burda paylaşayım istedim :D
Navigasyon
[0] Mesajlar
[#] Sonraki Sayfa
Tam sürüme git