eh nihayet tension'ı görebildik. bu demo benim için tam bir muamma idi. ismini hep duyardım, 7d2'de release edildi vs. diye ama ben bi türlü hatırlayamazdım.
güzel olmuş. ayrıca bu bilmecenin son bulması da rahatlattı beni :]
Amacım buydu zaten. Yoksa çok da gurur duyarak yayınladığım bir product olmadı. Eğer Datura ve Hydrogen'in çizdiği grafiklerin bulunduğu partları da demoya ekleyebilseydik (ki aslında iyi bir hafıza düzeniyle 64k'ya sıkıştırabilirdik) sonuç çok farklı olurdu. Hatta hala da ekleyebilirim, partlar duruyor. Ama bu release'in amacı partide yayınlanması gereken ama yayınlanmayan demonun sonunda olması gerektiği gibi yayınlanmasıydı.
Vektör partına gelince o part 2002'de c64'de 1989'dan beri yapılan en yavaş wireframe vector olmaya aday bile olsa yine de benim açımdan çok önemli bir part. Sonuç olarak 64'deki ilk 3d kodum. şu anda bundan daha iyisini yapabiliyorsam, bunu yapmış olmama borçluyum. Aksi taktirde 64'de realtime 3d efekt kodlamak bunu yapmadan önce düşündüğüm gibi "manyaklık" olarak kalacaktı benim hafızamda. Özellikle "signed" işlemler o dönemde epey bir kafamı bulandırmıştı. Hala da kullandığım yöntemlerden yeterince memnun değilim bu konuda.
P.S: O parttaki vektörün aynısının bir de QBasic versiyonu var. O zamanlar QBasic ve Turbo C++ benim "test platformu"mdu.