yunan demoscene'i ile iyi diyaloglarım var. demoscene.gr nin sahibi ile telefonla da görüşüyoruz. bizim partilere destek olmak istiyolar. hatta 2007 yazın, mikanos adalarında bi coorp parti verme durumuz da var. almanya-hollanda coorp gibi (demozone.nl)
yunanistan demoscene i dışında inanılmaz bi movie-scene durumunda. 100mbit'lik tonlarca 1337 (elite => liit) top-site lar var aklınız durur... ama bizim movie cilerle yada warez cilerle işimiz yok.
ASD (andromeda software development) ise tüm dünya çapında bi "pc-demo" grubu... ama emin olduğum bişi varki, bizim coderlarımız götlerini azıcık kıpırdatsa, her zaman #1 olur... ki gizli bi pc-demo grubu oluşumundan haberim var. umarım yakındaki partilerden birinde resident, raven ve "o" grup olarak süpriz bişiler görürüz.
@decipher : bizi rakip görmek derken? old-skool ve new-skool olarak 2 ayrı dalda incelemek lazım. kendi açımdansa benim için sadece old-skool geçerli. pc demoları benim açımdan hiç ama hiç bişi ifade etmiyor. tabii bizim türk grupları hariç. gururla izliyorum productları... ama genel görüşüm, 3d video animasyon izlemekten başka bişi diil... zamanında, tüm dünya demoscene'i, scene deki pek çok mecrada (demo,intro,crack,grafik,müzik,diskmag,bbs,trade,spread vs...) türklerin gücünü ciddi bi şekilde gördü, yaşadı ve hatta çokda geride kaldı.
tek şanssızlık, türk scene çok çabuk "bıraktı" işleri...
ama yeni jenerasyondan mutlu ve umutluyum. tek dileğim, sadece partiden partiye değilde, ara ara "bizde varız beyler" dercesine release lere devam etseler. yada en azından yabancı partilere de bi şekilde prod sağlasalar.
bu arada fairlight'a komple uyuz olduum için direk onların demoyu "FLOP" ladım...