the scene > demoscene

Plazma #3

<< < (21/24) > >>

nightlord:
copper hakkindaki cevaplar icin cok tesekkurler. onuuzdeki 6 ay icinde bir ara a1200 kurcalamak istiyorum o esnada cok ise yarayacak bu bilgiler.

Simdi bir ricam olacak. burada copper ile ilgili son 3 mesaji Amiga Coding bolumune tasiyip orada "Copper nedir" falan gibi bir baslik acabilir miyiz. yoksa bu bilgiler bu threadde kaybolur diye korkuyorum

spaztica:
taşıyamayız... taşımayacağız da. taşıyacağımız yer farklı olacak. ;)

spritus:
yorumların için çok teşekkürler nightlord.
yalınız bir düzeltme yapmak durumundayım. ryleh röportajını gnostic yaptı. decipher'ınki ise gargaj röportajı.

Ragnor:
Nightlord, uzun uzun reaction yazmışsın sağolasın. Röportaj olayını Spritus söylemiş zaten. Bende bari gargaj röportajındaki sorununun nedenini söyleyeyim. ıki röportaj'da son gün geldi. Ryleh'in röportajında eksikler vardı ona çok zaman harcadım. Ama gargaj röportajında bir sorun gözükmüyordu ve highlight olayı zaten neredeyse fark edilmediği için boşver bu hali ilede iyi demiştim kendi kendime, demek ki değilmiş. Kusura bakma...

skate:
@Nightlord: Çok güzel bir review yapmışsın dergiye. Eline sağlık. Vakit bulunca ben de detaylı bir review planlıyorum. şimdilik bununla idare edin :)

Bu dergi iyiden iyiye adam olduğu zaman (#4? #5? #6? .... #666?) bence ingilizceye çevrilip dünyada yayınlanmalı. Yalnızca "Türkiye'ye özel" olması bana her geçen gün batmaya başlıyor çünkü sonuçta ciddi bir emek var arkasında ve Plazma bir scene productı değil, çünkü hiçbir scene productı bir ülkeye özel yayınlanmaz, yayınlansa da tüm scene açısından bir değeri yoktur.

ılk iki sayıda en çok ilgimi çeken yazarlar:

• Anesthetic: PC tutorial ve review adamı, demo tips&tricks olayına girmesiyle taktir ettiğim yetenekli kişi.
• Nightlord: 8 bit ve PC tutorial, review adamı, çizgiroman çizeri, ultra süper yetenkli kişi, Microsoft esiri :p
• Spritus: Plazma projesini kod hariç sırtlanmış kişi. Keşke biraz daha uzun ve planlı tutoriallar yazsan be kardeş, senin grafik tutoriallarını çok seviom.
• Hydrogen: Grafik modları experti, editör, review adamı. Senden süper bir tracker tutorialı bekliyorum kardeşim.
• Vigo: Old school scene adamı, Bronx'un sözlük anlamlarından biri, bunca yıl sonra aramızda en aktif yazı yazan kişi. (Plazma harici dergilerde yayınlanan yazılarını hatırlatırım unutanlara)
• Ragnor: Yeni nesilden çıkan en düzgün scener. Plazma'ya da ciddi bir şekilde el attı sonunda. Yazıları da çok zevkli okunuyor.

Aslında tüm sayılarda yazıların %70'i de bu isimlerden çıkma sonuçta. Bu sayıda bunlara Flexi ve Decipher da eklendi, yani benim ilgimi çekme anlamında.

• Flexi: PC, müzik ve Türkiye denildiğinde ilk aklıma gelen isim.
• Decipher: Plazma'nın code yükünü üstlenmiş kişi. Tüm eleştirilere göğüs geren, Nightshift'de "al bunu debug et" diye demosunu patlatmasını beklediğim genç şahsiyet. Aynı zamanda sıkı röportaj adamı.

Ne mutlu ki Plazma yazılarının %90'ı benim ilgimi çekebiliyor, geri kalan %10'u da okurken rahatsızlık vermiyor, yalnızca benim ilgimi çekmiyor. Yani derginin yazı içeriği anlamında kalitesine diyecek yok. Bir de tutorialların formatlanması biraz daha düzelirse sonuç süper olacak.

şimdilik bu kadar. Yazı yazı daha sonra ele almayı planlıyorum olayı.

Navigasyon

[0] Mesajlar

[#] Sonraki Sayfa

[*] Önceki Sayfa

Tam sürüme git