the scene > demoscene
Plazma #3
skate:
Plazma'nın sonuna neden üzüldüğümü yarıda bırakmışım. Sebep kısaca şu. Plazma bundan 10-15 sene sonra yeni scene'e giren biri için bugünkü ortamı anlatacak bir ansiklopedi olacaktı. 2 sayıda kaldı. ışte buna üzüldüm.
vigo:
herkes şunu sorsun kendine :
"ben scene için ne yaptım"
yada
"bugün tr scene'i için ne yaptım" ?
ya benim harbiden artık taakatim kalmadı... yaşım ilerledi pilim de bitiyor... herkes te bi miskinlik, bezginlik... ya tamam ben demiyorum ki her dakka süper demo release edilsin...
sürekli başkalarından bi beklenti var.
şu forumda 280 küsür kişi var, commodore.gen.tr 'de 100'e yakın...
hadi ortalama alalım 200 kişi olsun kemik... bu 200 kişi partilere aksın, yağsın, etrafta demoscene'den bahsetsin, bişiler yapsın.
hadi millet plazma için yazı yazmadı. ya peki sağdan soldan çeviride mi yapamadı?
deminki postumda bişi unutmuştum,
evet sorun out-fit diil, eksik yazmışım ( aslında soru da neyse )
o gün meetingde, ısrarla şunu savunmuştum,
"önemli olan düzeli, her ay çıkması"....
text i de şundan savunmuştum, eğer, saf text olursa, editorial bi zorluk olmicak, o ay kim müsaitse, şak diye yazıları bi folder altına koyar ve zipler, sonra da yeni sayı çıkmış olur. keza, eğer o ay 1 tane yazı varsa, sorun olmaz, tek yazı olarakda olsa dergi çıkar. bunu anlatmak istedim.
eğer gerçek bi disk-mag gibi bi olay olursa, mag'deki sectionları doldurmak lazım, adam gibi oturup editorial işlerle uraşmak lazım buda sıkıntı olacak demiştim...
skate:
@vigo: son bir noktayı bilmende fayda var. bunu plazma'ya editör olana kadar ben de bilmiyordum. aslında plazma plain text bir magazin. evet 3-5 style olayı olabilir ama bunu söylememin nedeni bir editörünün olmaması. yani normal plain text bir magazinin editöryeliyle plazmanın %1-2'lik bir farkı var. bir de keşke derdimiz "editöryel işlerle uğraşmak" olsaydı. keşke geçen sayıda hydrogen'in durduğu gibi benim de hayat akışımın 3-5 günü (belki daha fazlası) donsaydı. ama yazı gelmedi. bunda da "suçlu" diye birşey yok. insanlar yazmadı, dergi çıkmadı. aslında üzücü olmasının yanı sıra coderlar için gayet düz mantık.
if (numOfArticles < expectedNumOfArticles)
exit(-1);
program burda biter... ben spritus, dechiper, anesthetic, flexi, diğer Resident memberları, hydrogen ve yazı yazan herkese teşekkür edip bu güzel girişimi ilerde tozlanacak rafıma kaldırıyorum. Yıllar sonra ara ara tozunu üfler üfler yeniden okurum.
GnoStiC:
elimde 1 amiga demo takdiri ve 2 tane gp2x konulu yazi mevcut.. belirli araliklarla acip iclerine bisiler ekledigim/degistirdigim icin son ana kadar beklemeyi tercih etmistim.. belki son ani bekleyen baskalari da vardir, erkenden rafa kaldirmasak?
yine hydrogen anlatmisti 7d6'da (simdi dusundumde az zamanda amma cok anlatmis bana sagolsun);
c64'de bir mag cikartiyormus biri, her ay duzenli.. eski oyunlarin reviewlerini yaziyormus, bu iyi bu kotu felan gibi.. yanlis hatirlamiyorsam icinde chartlarda varmis.. adam inatla, duzenli bir sekilde, aksatmadan dergi cikartmis ve sonrasinda insanlar bu dergide yer alabilmek adina birseyler uretmeye/yazmaya baslamislar.. onun sayesinde c64 scene'i daha da canlanmisti gibi bir ifade kullandigini hatirliyorum..
nightlord:
O dergi Game Over(view)
Ve icinde hic eski oyun yok. sadece ve sadece o ay cikan yeni oyunlari (ne kadar kotu olurlarsa olsunlar) degerlendiren bir dergi. Yanlis bilgi olmasin diye duzeltiyorum. 35 sayidir cikiyor her ay
Navigasyon
[0] Mesajlar
[#] Sonraki Sayfa
[*] Önceki Sayfa
Tam sürüme git