öncelikle böyle bir şey yaşadığım için çok üzgün ve sinirli olduğumu söylemek istiyorum.
lütfen bu yazıyı bir cevap hakkı olarak kabul edin. nasıl hesabımı bloke edip arkamdan konuşabiliyorsanız bunları da dinleyin. yoksa gerçekten haksızlık etmiş olursunuz:
bu buraya son yazışım yazdıktan sonra ne bu siteye bir daha gireceğim ne de scene ile alkalı bir şey yapacağım. umarım bunu parti sonrası bir reaction gibi algılarsınız. en azından nasıl spastikanın accountumu bloke edip de arkamdam konuşma hakkı varsa benim de bunları yazmaya hakkım var. üstelik dediği gibi read-only de değildim, hiç bir şekilde burada yazılanları okuyamıyordum.
öncelikle şunu demek istiyorum ki benim olayı kişisellikten uzak tutmama rağmen spaztika son derece kişisel davrandı.
1) MSNden attığım mesaj yüzünden beni bloke etme kararı aldı. Yalan söyliyerek pmden attığım mesaj dedi sizlere. Bu adil bir şey değil, kimse bir yerin admini diye MSNden atılmış bir mesaj yüzünden kimseyi bloke edemez. ayrıca attığım mesaj sizleri (bu forumu kapsamıyordu) Senin gibi .....lar derken , bu forumu değil gerçekten onun gibi zihniyette olanları kastettim. O yüzden de MSNden attım mesajı kendisine. Ama o bunu size getirerek sizlere söylediğimi söyledi. Oysaki ben bu forumdaki herkesi seviyorum. Spasdan başka kimseyle en ufak bir problemim yok. Her zaman da saygılı davrandım hepinize.. Tekrar söylüyorum ki MSNden atılmış ve kişiyi sinirlendirmiş birşeyi bırakın bloke sebebi, oraya yazmasını bile ahlaksızca buluyorum. Bunu görmezlikten geliyorsunuz..
2) ıkinci olarak da eğer beni kızıp bloke ediyorsa arkamdan konuşmaması gerekiyor. Kimseye cevap hakkı verilmeksizin arkasından psikolojik olarak sorunları var gibi laflar söylenmez. ( ref ) Burda elim kolum bağlı bunları okurken ne kadar üzüldüğümü bilemezsiniz. O kadar kırıldım ki bu yüzden bu forumu ve TR scenei bırakıyorum.
Vigoyla telefonda konuşunca daha sakinleşmiştim ama REF gibi ilk defa adını duyduğum insanların bırak beni Bronx üyesine söylediği şeyi harbiden sindiremiyorum..
3) Forumla alakalı olarak söylediğim tek şey daha iyi birşeyler beklediğimdi. Bir tasarımcı olarak (okuduğum okul tamamen internet ve bilgisayar iletişimi üzerine dayalı Bilgi Üniversitesi Görsel ıletişim Tasarımı) burayı yeterli bulmamak gayet doğal hakkım. Bunu dile getirdiğimde de zıplayan doğal olarak spastika oldu çünkü bu forumdan o sorumlu sanıyorum. Hatta hatırlıyorum spasın yıllardır ben yaparım abi diye atlayışını forum sitesi için. Gayet doğal buluyorum o yüzden spazın bu siteyi korumaya çalışmasını.
Benim tek dediğim bu sitenin yeterli olmayışıydı, Nightlord da dile getirince çok saygı değer bir konu oluverdi birden bire şimdi..
4) Ben tabiki spaztikaya saygı duymuyorum. Çünkü insanları yaptıkları işlere göre yargılıyorum malesef. Eğer ki ondan başarılı işler, olumlu bir karakter görseydim zaten bir şey söylemezdim. Kimse kızmasın ama ben onu sürekli yaparız, ederiz deyip de hiç bir şeyi yapamıyan birisi olarak görüyorum. Hatta bu düşünceye ben de sürekli yanımda konuşulmasından dolayı kapıldım ilk başta. Spasticayı gayet hiç bir şey yapamayan sadece konuşan birisi olarak tanıdım. Bu çerçevede de, benim takıldığım bir forumu da kendi işlerine benzetmesini istemedim. Artık kabullenemiyorum çünkü baştansavma işleri ve kişileri.
5) Spazın arkamdan konuşması konusunda da, benim yaptığım iki tane videodan ve onların scene ile alakalı olmadığından bahsediyor. Ben de scener benim demiyorum sadece buradaki insanlar arasında eğlenmek, gülmek için yaptığım şeylerdi. Scene benim için arkadaşlık demekti. O yüzden o videoları yaptım. Hiç bir şekilde savunmuyorum bunlar scene’in temelini oluşturuyor diye. Ama gene de spaza hatırlatmak istiyorum ki, 7D5 teki esas invaders partideki genelde en yüksek puanı aldı. Nightshiftteki long box da aynı şekilde partinin en yüksek oyunu aldı. şimdi söyleyin o zaman alakasız şeylere scene olarak neden oy verdiniz o zaman? Hadi onu bırak, neden PC magazine ekinde esas invadersi dağıttı bir türk scene ürünü olarak? Hadi onu da bırak neden uluslar arası scene magazine esas invadersi 2. sayısında dağıtıyor bir türk scene ürünü olarak?? Kendi adıma sevinmiyorum, ama hem bronx hem de TR scene olarak seviniyorum bundan dolayı..
Spaztika seni bilmem ama ben inanıyorum ki Türk Scenein adını gayet iyi bir şekilde duyurmuş oldu yaptığım iki video. gönülden inanıyorum ki sizlerin de taktirlerini aldı. Ayrıca atladığın bir nokta var, onlar basit birer animasyon değiller: Bizim gibi bilgisayarcıların hayatlarını baya bi süre meşgul etmiş olan bilgisayar dünyası ürünleri.. Tetris ve Invaders..
Ben bunları söylemek istemezdim ama senin kıskandığını düşünüyorum artık. Hatta kişisel bi meseleden dolayı beni bloke edip arkamdan atıp tutuyorsun. Sonuç olarak düşünüyorum ki kendi ezikliğinden dolayı, eline bir fırsat geçtiği için böyle yaptın spaz. Msnden yolladığım mesajı da bahane olarak gösterip bu size salak diyor dedin burdaki insanlara. Ama burdaki kimseye en ufak birşey söylemedim. bunu görenler vardır umarım..
scene den asıl ayrılma sebebim de spaz öncelikli olmak üzere bu wild’a karşı olan tutumdur. gereksiz birşey gibi görebilirsiniz ama bu scene arkadaşlık ortamında bence olması iyi olan birşey. sanırım sindirememesinin sebebi coder olarak beceremediğinin iki basit videoyla üstüne çıkılması. wilda karşı olan tutumu da buna bağlıyorum. ama yurt dışında böyle değil, yoksa koskoca scene magazine dergisi bir videoyu yayınlamazdı..
ikinci ayrılma sebebim de faşistçe yapılan bu saldırı. ben iyi birşeyler yapalım bu site için derken, sen yap da görelim, eskiden site mi vardı gibi tavırlar ve spazsın bu siteyi korktuğu için koruma isteği gibi şeyler hatta üstüne bir de beni bloke edip arkamdan saydırması beni son derece soğuttu bu scene’den. artık burada kalmak istemiyorum umarım anlayışla karşılarsınız. ama burada geçirdiğim zamanı da çok keyifli bulduğumu söylemek istiyorum. Özellikle sevdiğim çok insan oldu, vigo, turbo, nightlord, ragnor, skate, wisdom, h2o, Enno gibi.. bronxta olmak güzel.. Hatta çok da ilgimi çekmiyen deviance ve scoopex gibi grupla birlikte iş yaptım, h2o ile işler yaptım bunlar benim için güzel..
vigoyla telefonda konuştuğum üzere bronxtan ayrılmıyorum, ama uzun bir süre bu foruma ve TR scene de takılmak istemiyorum.. bu posta yazılan cevapları da kesinlikle okumayacağım, eğer hayatımda hatalar yaparsam tabiki muhattabından özür dilerim, bunun yaşla, vs ile ilgisi yok. ama karşımda bana haksızlık yapan biri varsa ve korkakca, cevap verme hakkımı bile elimden alıyorsa, ona gerçekten olan biteni anlatmadan orayı asla terketmem...
not: hesabımı biraz önce vigoya telefon ederek ben aktif hale getirttim bunları yazabilmem için. tabiki vigo benim yanımda bu olayda. vigo kardeşinin özel ricası filan saçmalıklarını bırak artık., ayrıca diğer adminlere de konuyu araştırmadan ve doğruyu bilmeden spazı destekledikleri için gerçekten kendileri ile tekrar görüşmek istemediğimi belirtmek isterim...
son not: Spastica, eğer benimle konuşmak istiyorsan MSN’den gel konuşalım, burada, okumayacağımı bildigin halde arkamdan konuşursan durma devam et, gene arkamdan atıp tut.. çünkü hiç bir şekilde okumayacağım buraya yazacaklarını. (dünden beri burada yazanları da okuyamıyorum çünkü, read only modunda değilim, o konuda bile yalan söylüyorsun millete, görmemi bile istemedin neler yazdığını)