the scene > demoscene

scene portal ihtiyaclari

<< < (3/6) > >>

spritus:
nightlord yerinde bir konu başlatmış ve ortaya değişik fikirler çıkmış. ben de bu yelpazeye bir seçenek daha ekleyeyim. benim kafamdaki ideal voting sistemi hem scenerların hem de sıradan vatandaşın vote edebileceğini düşündüğüm 4-5 seçenekli bir sistem. hani "kötü","vasat","orta","iyi","çok iyi" gibi. kaldı ki çoğu internet sitesindeki anketler bu sistemle vote ediliyor.
her ürünün oylanma şekli onunla ilgili kriterlerin açılmasıyla çözülebilir. alınan ortalama ise o ürünün genel notu olur. mesela bir grafik için sadece grafik ve konsept kriterleri açılır ama bir demo için programlama, grafik, müzik ve konsept kriterleri açılabilir. demonun her kriteri de kredilerle demo yapımcılarına bağlanır, gruba değil. böylece her scener'ın o kriterle ilgili notu da kendiliğinden ortaya çıkar. mesela caret ve wasted'ın grafiklerine verilen oylarla spritus grafiker olarak "iyi" dir fakat coder olarak simulate ve demoralize4k'nın programlanmasına verilen oylardan dolayı "vasat" bir coderdır. evet ne dersiniz?

vigo:
bence spritus süper bi insandır. keşke spritus gibi 20 kişi olsa, sırtımız yere gelmez. keza ben vote ederken

- kafadan kendi grubumun mallarına en yüksek vote u basarım
- tüm c64 stuff larına en yüksek vote u basarım
- yabancı bi partide isem tüm türk stufflarına en yüksek vote u basarım
- genelde her entry'e en yüksek vote u basarım

neden?
insanlar bişiler üretsin. :D

GnoStiC:
oylama konusu hakikaten karisik.. (vigo'nun birkac post once belirttigi) benim hep eksikligini hissettigim bir c64 konusu var..

mesela border'i acmis olmak ve burda sprite/charset gosteriyor olmak ne kadar muhimdir, hangisi hangisinin ustunde aslinda gosterilmez vs gibi teknik detaylari bilmedigim icin;
code acisindan mukemmel, fakat renk secimi kotu bir demoyu kotu diyip gecebilirim ve bu yuzden guzelim demoya haketmedigi bir puan verebilirim diye korkarim..

hydrogen'in bahsettigi bir c64 demosu vardi, vektoru c64 cizerken, 1541'in plasma hesaplamasini yapan ve bu sayede hizli bir fps'de calisabilen.. (dogru hatirliyorumdur umarim).. mesela bu bence fikir ve uygulama acisindan, yuksek puani ne olursa olsun hakeden bir demodur. bu da coder olmam ve code acisindan degerlendirmemden kaynaklanir.. ama bir grafikci icin coder'in bu code icin ne kadar fosfor tukettiginin bir anlami olmayabilir..
(bu biraz amiga demo takdiri yazimdan bir parca oldu.. cok yakinda plasma 3'de)

bu sebeple her demonun;
code / muzik / grafik / guzelmi gibi kriterler ile degerlendirilmesi gereklidir..

ayni sey grafik icinde olabilir;
puan / efor degeri gibi..

adam ifli yapmistir, bunun icin saatlerini harcamistir ama sonuc guzel degildir.. cabaladigi icin ona yine bir efor puani vermeliyiz, bu onu yeni calismalari icin motive edecektir..

uyumadim daha cafpow ile ayaktayim, sacmaladiysam affola..

skate:
Arkadaşlar, şu anda şirketteyim ve çok uzun yazılar olduğu için tüm yazdıklarınızı okuyamadım (bu akşam evden okuyacağım) ancak öncelikle başta topici açan Nightlord olmak üzere bu işe kafa yoran herkese teşekkür ederim. Artık kendimi yalnız hissetmiyorum :)

Portal ile ilgili çok fazla şey var kafamda, hatta kısa sürede yapabileceğimden fazlası var. Ben adım adım bu portalı oturtucam. Ama eminim yıl 2008-2009'a geldiğinde gayet doğal bir şekilde hala ekleyecek şeyler çıkacaktır.

şu anda oylama sistemi için detaylı oylama tasarımı var veritabanında. Yani grafik, müzik, kod v.s. herşey oylanabiliyor. Ancak henüz ben de bunlarda mı overall'u hesaplasak yoksa overall'a ayrıca mı oy verdirtsek tam emin değilim. Belki her ikisini de eklerim. Yani demonun "demo" olarak aldığı oy + tüm kredi kategorilerinin ortalaması. Hatta hatta bu iki sonucun ortalamasından da ayrı bir sonuç çıkarmak mümkün. Bu işi zamanı gelince detaylı tartışırız. Zaten siz tartışmışsınız gördüğüm kadarıyla, eve gidince okuyup değerlendireceğim.

ref:
Peki oylamanın subjektif bişey olduğu açık. Söz konusu bir web sitesi olduğunu düşünürsek;

Vigo bir ışık yaktı kafamda. Vigo'nun "her prod'a max basarım" söyleminden hareketle, demek ki ara değerlerin gerçekten de önemi pek yok. O zaman oylama olsun ama sadece "Süper" butonu olsun. sevenler bu butona istediği kadar bassınlar. en fazla 7-8 klik kabul olsun. ama sonuçta gerçekten değecekse basılır çünkü her seferinde reload reload uzun sürer oylama :) Hatta vigo bile vazgeçebilir max oylamadan, kliklerini idareli harcar, üşenebilir herkese max puan basmaya.

Konuştukça açıldım, ya da puan dağıtma sistemi olur. Her demo için verecek toplam 5 puanımız olur, onu grafiktir, sestir dağıtırsınız. Sese abansanıız, grafikten kısıcan, code'a bişey kalmıycak falan :)

Dahası, puanları karneye bağlarız. Her hafta 10 oy kullanma hakkın olur, ve bunlar birikmez. Eğer oylıycaksan seçe seçe oylarsın, har vurup harman savurmazsın.

aman kaçayım dayak yemeden.

Navigasyon

[0] Mesajlar

[#] Sonraki Sayfa

[*] Önceki Sayfa

Tam sürüme git