the scene > demoscene

scene portal ihtiyaclari

<< < (5/6) > >>

spaztica:
zaten olmazsa olmazdan bahsediyorsun nightlord... hiçbir data, üzerine mührü atılmadan db'ye alınmaz (tarih kolonumun ismi tüm projelerimde bu yüzden stamp'dir).
tabii ki expandable bir sistem çok önemli, zaten bir kere release olduktan sonra bitti diye birşey yok; aksine o zaman esas yeni başlıyor.
şimdiden yazılarınızı hazırlamaya başlayın derim ben.

adam gibi bir pixel-logo yapanım bile yok, ühhüüüü....

skate:

--- Alıntı yapılan: nightlord ---selam arkadaslar uzun bir aradan sonra bu topic de yine beraberiz :)

hem article sitesi hem db sitesi icin gecerli olan bisey geldi aklima.

bu iki sitede de download/okuma, yeni urun/dokuman upload etme, ve oy kullanma anlarinda olayin tarihinin de db'ye kaydedilmesi iyi olur.

bunun icin db tablolarinda simdiden yer ayiralim daha db bosken.

bu sayede daha sonra cesitli istatistik bilgileri gosteren queryler/diagramlar eklenebilir sonradan. ayrica csdb'deki funfacts'teki veya c64.ch deki download grafikleri gibi ozellikler sonradan eklenebilir. yeterki tarih datasi db'ye yaziliyor olsun...
--- Alıntı sonu ---
çok mantıklı kardeşim. not ettim bir yere.

nightlord:
Arkadaslar bu seferki onerim dokuman kosesi ile ilgili

Bildiginiz gibi, Caisson bir suredir 64ler dergilerini tariyor. Yeni ogrendigimiz kadariyla Rambo'da da bazi taranmis Commodore dergileri varmis. Aegis'lerin Amiga Dunyasi dergileri de var.

Diyorum ki octalfoam sitesinin bir bolumunu dergi scanlerine ayirsak. Ve hatta mumkunse bu bolumu bir an once kullanima acsak. yani octal foam'un tamami bitmeden

Dergi bolumu tek bir sayfa olsa ve bu sayfada soyle listeler olsa

64ler dergileri
--------------

sayi link tarayan_kisi
1 indir Caisson
2 " "
40 baslanmadi ustlen(link)
41 taraniyor Husnu
.....
Commodore dergileri
--------------

sayi link tarayan_kisi
1 hodo.zip Rambo
2 " "

falan seklinde

yani her sayi uc durumdan birinde olabilir
1- taranmis... bu durumda yaninda link ve tarayan kisinin adi olur
2- taraniyor... bu durumda birileri ustlenmis, link yok fakat bu kisinin adi var
3- baslanmamis... bu durumda yaninda ustlen diye bir link olur. birisi bu linki kullanip adini yazarak o sayiyi taramaya basladigini bildirir

ayrica kisilerin hemen yanina ozel mesaj linki koyariz. boylece.
- birisi hali hazirda taraniyor olan bir derginin bazi sayfalarini taramis ise buradan ilgili adami uyarip elindeki sayfalari iletebilir
- uzun sure ses gelmeyen birisine "abi sen taramiyosan ben basliycam elinde hazir taranmis sayfalar varsa bana iletirmisin vs denebilir"

Aslinda aklima baska ozellikler de geliyor ama isi cok buyutmek istemiyorum. cunku bu siteyi minimum ozelliklerle ayaga kaldirmak bence daha acil bi ihtiyac. Boylece tarama yapan arkadaslar daha koordine sekilde takilabilir. hatta nedir ki hepimiz arada sirada 2- 3 sayfa scan edip ustlenen kisilere gonderebiliriz mesela

Ne dersiniz, Bunu hizla gerceklestirmek mumkun mu.

En kotu ihtimalle ben ce en azindan bi tane basit html sayfasi liste ve linkler olsa bile super olur

Hydrogen:
Ahan da dirilttim konu basligini. Iyi buldum ama:)

Ragnor:
ılahi Hydrogen, yarım saattir ölü başlığı okuyormuşum, Vigonun yorumu okurken birden ışık çaktı, Vigo ne zaman döndü de mesaj yazıyor diye o zaman ayıldım işte :).

Navigasyon

[0] Mesajlar

[#] Sonraki Sayfa

[*] Önceki Sayfa

Tam sürüme git