the scene > demoscene
Pilgrimage 2004 Demo Party
Hydrogen:
Ben de Hardware-software olayında kendi görüşümü belirtmek istedim.
Eğer son derece sanatsal ve güzel görünen bir demo yapmaksa amaç, o zaman hardware-software benim için fark etmez. Ancak şu an çıkan hardware demoların çoğusunda bana "Oha" dedirtecek bir görüntü çıkmıyor. İnanılmaz dizaynlar yok. Hala üstüste basılmış onlarca efekt dallama gibi ekrana geliyor. Ve 15 saniyeden sonra aşırı derecede bayıyor.
Eğer son derece farklı algoritmalarla gerçekten değişik, ilginç, daha önce görmediğimiz türden efektler yapılacaksa,bilgisayarın sınırlarını zorlamaksa amaç, gene hardware'a karşı değilim. Ancak şu an gördüğümüz hardware efektlerinin kaç tanesi orjinal ve kaç tanesi sınırlarda bilemiyorum.
Ancak mesele DEMO yapmaksa, bence olay Nvidia'nın, Ati'nin, intel'in yeteneklerinde değil kişilerin yeteneğinde bitmeli. Dolayısıyla çok kaliteli bir software demosunun bana vereceği tadı, hiç bir şey veremez.
Platform olayına gelince. Bence C64, Amiga, Dos, OpenGl, DirectX vs. ne kullandığı kişinin kendi seçimidir. Ben C64 hastasıyım ve herhangi başka bir makinede demo yapmak bana ilgi çekici bile gelmiyor. Aynı şekilde insanlar DOS, GBA gibi diğer platformlara da ilgi duyabilirler. Unutulmaması gereken bir şey var ki, bir demonun kalitesini asla platformlar belirlemez. Demoların yıldızları her zaman coderlar, grafikerler ve müzisyenlerdir.
skate:
scg: Navis'in bu beyanı aldığı tepkilerin kanıtıdır derim ben :) Bu arada evet yeni bir projemiz var, ancak beklediğimizden çok yavaş ilerliyor. Ne yazık ki yoğun olmayanımız yok şu sıralar. Örnek ben yarın nişanlanıyorum... Bin türlü olay var başımızda. Atlattığımız gibi releaseler gelecek ardından. Aslında PC'de de birşeyler yapasım var ama 64cü kankalarımın 64'de birşey yapmadan PC'de yapar ve release edersem beni dövecekleri hissine kapıldığım için önceliği 64'e veriyorum :lol:
Hydrogen: Seninle bu konuda her zaman benzer fikirlerde olduk zaten...
spritus:
skate;
bakIyorum da herkese duyurmu$sunuz grubunuzu. artIk official olarak da duyursanIz ha!
demo projenizin de devam etmesine sevindim.(bu kadar beklettikten sonra uyduruk bir$eyle cIkmayIn sakIn :D)
skate:
Kötü birşey ortaya çıktığını düşünürsek release etmeme kararı aldık zaten.
P.S: Offical olarak biz yokuz henüz onun için offical bir açıklamamız da yok :)
Navigasyon
[0] Mesajlar
[*] Önceki Sayfa
Tam sürüme git