Arkadaşlar, aslında bu konuyu "geyik" bölümüne açtığım halde çok da geyik bir içeriğe sahip değil. Hepimiz doğal süreçte büyüyoruz, buna karşı koyma imkanızımız da yok. Birçoğumuz seneler içersinde evlendi ya da bu yolda ilerliyor.
Düşünüyorum da 1998'de (ben hep daha eski gibi hatırlıyorum ama kaynaklara göre 98 gözüküyor) Vigo'ların evde bir araya geldiğimiz zaman hangimiz evliydi? Sırf o mekanda bulunanları kastetmiyorum. Tüm scene camiasında kaç evli adam vardı? ılk anda aklıma birtek Hades geldi. O zamanlar evli olan diğer scenelardan da kaçı aramızda? Ancak o yıldan sonra 10'u aşkın scener evlenmiştir. Benim haricimde Aegis, Vigo, Spaztica, Hydrogen, Nightlord, Hyper, Coze, Sensei, Airbug, Astron ilk anda aklıma gelen 1998 sonrası evlenen scenerlar.
Peki evlilik scene hayatını nasıl etkiliyor? Elbette ki bu büyük ölçüde evlendiğiniz kişiye ve hatta eşinizin ailesine de bağlı. Ancak kendimi analiz ettiğimde hemen hemen "hiç" etkilemediğini söyleyebilirim. Peki neden?
Not: Dikkatinizi çekerim burda yalnızca *evlilik* kavramını ele alıyorum. Çocuk olduğu taktirde işler değişebilir. Çok yakında bu konuda da bir değerlendirme yapabilecek hale gelicem umarım.
1) ınsanın her zaman *yoğunluk* ile ilgili mazeretleri vardır. Evlilik bunlardan yalnızca birisi. Bir arkadaşına o akşam iş çıkışı buluşacağınıza söz vereceğiniz yerde, evde bekleyen işler olduğu için eve gitmek scene açısından üretkenliği azaltan bir faktör değildir. Evet, evlilik genellikle daha önceden yaptığınız bazı şeyleri yapamamanıza sebep olabilir. Ama bu *şey*lerin ne olacağına karar verecek olan sizsiniz.
2) "Ah bir yalnız kalsam da şu kafamı toparlayabilsem" olayı. Örnek olarak eşim bu haftasonu şehir dışındaydı. Hatta pazartesi akşamına kadar yok. Cumartesi gecesi Caisson'la buluştum. Bunun haricimde fulltime evdeydim. Ama gelin görün ki şirkette kaçamak olarak 10 dakikada kodladığım kadar bile birşey kodlayamadım. Niye? Modumda değildim. Kısacası evde yalnız kalmak işi çözmüyor. Modunda olduğum zaman ise bırakın eşimi, pırezidınt of dı yunaytıd sıteyds gelse bana engel olamaz. Kısacası bu mazereti de kabul etmiyorum.
3) Maddi yükümlülükler, evlilikten doğan ek sorumluluklar v.s. Evet bu da geçerli bir mazeret gibi görünüyor. Ama benim açımdan bu da değil. Çünkü açıkçası scene ile ilgili aklıma bir fikir geldiği zaman öyle ya da böyle bir şekilde dayanamiip yapıyorum ben. Bazen bu diğer işlerimi olumsuz yönde etkiliyor ama yapmadan duramıyorum.
Kısacası belki "scene'in evliliği olumsuz etkilemesi" tartışılabilir ama tersini çok fazla kabul edemeyeceğim. Bu lafları 2 yıl evli kaldıktan ve evliliğim oturduktan sonra ediyorum. Evlendiği dönemde insan 2-3 ay bocalayabiliyor ama sonrasında herşey yoluna giriyor.
Bilmem bu görüşümü kaç evli scener arkadaşım paylaşıcak ama benim hislerim bunlar.