Off offf
Ne yaptın Skate! Yaramı deştin durup dururken. Anlaşılan şu ki herkes kalıcı birşeyler yapamamış olmaktan muzdarip.
Vaktiyle spook isimli bir oyun programlamaya başlamıştım. 1998-99 yılları arasında olması lazım. aradan koskoca 5-6 sene geçmiş sonuç KOCAMAN BıR SIFIR. tek partlık bir demo versiyon var ama onu bile tam olarak bitirememişim.
Birşey yapacak olsam "sonra,daha sonra yaparım" derim ama o "sonra" ki zamanlar hiç gelmez. Bilemiyorum, belkide bitirilmesi için uzun zamana ihtiyaç duyulan projelere başlamak biraz sıkıyor. O nedenle zaman bulursam ufak tefek, günü kurtaran codelarla uğraşıyorum.
Bende eirik'in dediği gibi izleyenlere "ohaa" dedirtecek birşeyler yapmak istiyorum. Aslında "ohaa" dedirtemesem bile yinede TR-SCENE'nin adını listelerde görmek isterim.
Hadi gelin özeleştiri yapalım. şu anda scene için neler yapıyoruz, neden birşeyler yap(a)mıyoruz, tr-scene neden böyle, eksiğimiz nedir ? Herkes aklına geleni yazsın.
Geçmiş kavgaların, sürtüşmelerin üstüne beton dökelim ve bundan sonrası için neler yapabiliriz konuşalım,edelim sonuçta somut birşeyler çıkaralım.
Önce ben başlıyorum. ışte yaptıklarım ve bu konuda tartışmaya açığım.
1-C64 TÜRKıYE dergisini çıkarıyorum ve 6. sayısı bitti sayılır. yakında haber vereceğim.
2-Commodore dergisi scan projesi. şimdilik 1. sayı ve program döküm eki scan işi bitmiş durumda.
Demo,oyun vs gibi projeler ise tamamen zaman isteyen işler (5-6 sene yeterli gelmedi galiba
) ve şu an için günde 2-3 saat açabiliyorum pc yi. Bu süre içinde neler yapılabilir ayrı bir konu.
ışte basit bir öneri. PDF formatında ıngilizce program dergisi. C-hacking ve discovery dergilerinden başka paper mag yok nette. Ki bunların bile uzun zamandır yeni sayıları çıkmadı.
Belkide gaz kalmadı. (kuru fasülye yemek gerekecek
)
Belkide sceneden ayrılma zamanı geldi (mi acaba?)
işte böyle...