bu konuda yazmak istemiyordum. ama goruyorum ki disaridan okuyanlar olaylari yanlis anliyor.
@kasademo:
bu olay turkiyede parti organize etmis biri icin o kadar inanilmaz bi olay ki. nasil anlatabilecegimi bilmiyorum. Burada birden fazla sayida ust uste yapilan yanlis var:
1- Oyle kendi kendine cikilip "ben sizin partiye invitro yaptim" diye ortaya atlanmaz. Bu ayiptir. Once organizatorlerle konusulur. onlarin parti, web sitesi, invitro ve organizasyonun genel kimligi ile ilgili kafalarindaki fikirler tamamen anlasilir. partinin gorsel kimligiyle uyumlu birsey uretilmek uzere yola cikilir. Boylece o sirada baska birilerinin basladigi bir calisma falan var olabilir. belki ona destek olunur. ama onemli olan olay organizatorlerin koordinasyonu altinda gecer.
2- birisi boyle yapmadan paldir kuldur invitro yaptim diye ortaya cikarsa, bu altinda bazi gizli mesajlari barindiriyor gibi olur: "yaa benim elimde yaptigim dandik biseyler vardi nereye kullanacagimi bilemedim. oole invitroya cevirdim" ya da "ya siz zaten grafik tasarimi falan bilmezsiniz ben yaptim o yuzden" gibi anlamlardan secip begenip birini algilayabilirsiniz. Bu organizatorlere saygisizliktir
3- Bir de ustune zaten boyle ugrasilmamis birseyi partiye layik gorup invitro diye kakalamaya calistigi yetmiyormus gibi bi de buna karsilik "ya bizi de bi gorun istemem yan cebime koy" tarzi bir uslupla maddi kazanc talep etmesi ciddi boyutta sinirleri lacka edici birsey. yani ilk iki maddede anlattigim sebeplerden oturu biri gelip kendi kendine "ben invitro yaptim bak al " dese bile aslinda baya sinirlenilecek sebep var ortada. Bi de ustune buna karsilik "sen de bize bi gp2x verirsin artik.. heheh vermesen de olur tabi " demek organizatorleri 8 kere ust uste salak yerine koymaya calismak anlamina geliyor.
Bunu disaridan birisi okudugunda cok alinmayabilir. Ama bugune kadar hicbir kayda deger urun cikarmamis, daha once forumlarda defalarca insanlarla gereksiz tartismalara girmis, baskalarinin yaptigi tanimadigi platformlardaki urunlere yurt disi ortamlarda bok atmis ve bir kere kaldirip kicini partiye gelmemis bir adam kalkip burada anlattigim sekilde bir organizatoru salak yerine koymaya calisirsa, ve o organizator de hayatinin son 25 yilini scene'e vermis (oburunun yasi kadar) binbir platformda urun cikarmis, son 4-5 yilda bu olayin Turkiyede gelismesi icin proaktif olarak surekli endiselenmis, calismis, dergilere yazilar yazmis, sponsorlar aramis bulmus, neredeyse butun avrupanin tanidigi saygi duydugu Vigo'ysa (bu kralcilik degil belgelenebilir matematiksel gercek) o zaman isler degisiyor
senin yazdiklarin uzerine tekrar donup msn loglarini okudum. Vigonun koptugu yer neresi diye inceledim tekrar.
ilk kivilcim chenmy'nin bana garezin var diye tutturmasi ve bu muhabbeti 4-5 kere cocuk gibi yinelemesi (yok yok kesin var yuzde 99 var... ne demekse)
asil patladigi yeri ise sanirim gozden kaciriyorsun.
"kardes" bak on yargilisin
ben 30 yasindayim. iyi kotu son 4 yilda biseyler urettim tr-scene icin ve yaptiklarim hakkinda kendimi nispeten iyi hissediyorum.
Ben kalkip da Vigo'ya, Turbo'ya veya Spaztica'a "kardes" veye "bro" veya "kanka" diye hitap etmem. "Abi" diye hitap ederim. genelde onlarla konusmalarimda dediklerine itiraz bile etsem hep onlara saygi duydugumu hissettirmeye calisirim. Onlar bana istedikleri gibi hitap ederler. Bunun sebeplerini aciklamaya gerek var mi? olmamali...
Insanlar once toplumda nasil konusacaklarini, tanimadiklari veya tanidiklari insanlara nasil hitap edeceklerini, text ortaminda yanlis anlasilmamak icin nasil ekstra caba sarfetmeleri gerektigini ogrenmeli. Kimse burada bakkada'ya, aneshetic'e, ragnor'a, endoya veya baskasina kara kasinin kara gozunun hatrina sevgi ve saygi gostermiyor. Herkes bu saygiyi iyi niyeti, topluluga olumlu ve durust katkisi ve tutarliligi ile kazaniyor
Forumun genel olarak tamamini veya tarihini okursan cok yerde vigo ile benim veya baskalarinin ayni fikirde olmadigi durumlari gorebilirsin (mesela turk productlarini yurt disi dergilerde oy kullanma konusu vs). Ama hicbir yerde bizler birbirimize saygimizi zerre kadar azaltmayiz. Bu yuzden de kralcilik elestirin aslinda forum genelini yeterince okumadan yapilmis biraz talihsiz bir elestiri.
Umarim bu aciklamalar konunun bizler acisindan neden bu kadar sinirlenilecek birsey oldugu konusuna biraz aciklik getirir.