the scene > nightshift
Nightshift 2007 - Invitation
emotion:
Scene nedir:
Gecimini saglıya bilen insanların toplanıp bulustugu genelde coderların olusturdugu bir topluluktur. is yasantısında yapamadıkları uygulamaları bu ortamda bir birbirlerine gostererek, her insanin dogasında bulunan tatmin olma hazzının pesındedirler. Bende bunun pesindeyim ama benim scene ara vermemmin ve katkıda bulunanamamin sebebi paradır. para kazanmak icin para soz konusu olamyan bi etkinligin icinde para kazanmayı dusunmek. yanılsamaktır vedat butun planı bastan kur. senin bu davranısların asırı hırstan kaynaklanıyor biliyorum cunku bende oyleydım. haa. bu hırs vedatın gelismesinde cok yararı olmustur guzelde ....
vedat ben scener olucak kadar kendimi bilgili gormuyorum. Sadece merak edip suphenelip bilgisayar muhabetinden hoslanıyorum, sadece takılıyorum.
( ya aslında bu yazı vedat hakında degilde kendi hakımda oldu. insanın ilk once bazı seyleri kendne itiraf etmesi gerekirya..)
spaztica:
scene geçimle alakalı değildir. bir hobidir nihayetinde. ama her hobi gibi, bu hobi de masraflı olur, bu yüzden beş parasızken scene için uğraşmak insana çok anlamlı gelmez. bunu senelerce yaşamış biri oalrak çok net söyleyebilirim; scene ile ilgileniyorsanız en azından donanım ve vakit yatırımı yapmanız gerekir. alacağınız da apra olmayacaktır, mutluluk, motivasyon, eğlence, başarıyı tatma deneyimi oalcaktır. bu yüzden ikisinin karıştırılmamasında fayda var.
vedat'ın söylediği ise apayrı; o scene için gp2x istememiş gördüğüm kadarıyla, oyun yazıp para kazanmak için istemiş. bu ise ticari bir sisteme ürün üretmek demektir. ürün üretmek de sermaye yatırmakla olabilir. boşluktan varlık üretilemez, hiçten enerji üretilemeyeceği gibi...
skate:
kesinlikle scene'in herhangi bir şekilde "masraflı" olduğu konusuna katılmıyorum. benim bakış açımda scener olmak için ilk şart bir süre bilgisayarla uğraşmış olmaktır. bunu gerçekleştirmiş kişinin zaten bir bilgisayarı olduğu ya da en azından elinin altında kurcalayabileceği bir bilgisayarı olduğu (komşu çocuğu bilgisayarı, okuldaki bilgisayar labaratuvarı v.s.) varsayılabilir. bu durumda çocuğun tek yapması gereken elinin altındakiyle birşeyler üretmeyi öğrenmektir. scenerın makbul olanı en seyrek upgrade yapanıdır benim gözümde. bu yüzden scene bence "sıfır masraflı" bir hobidir. tabii "Türkiye'de parti düzenleyelim hadi" diye ortaya atlayanlardan değilseniz. bunun dışında bilgisayarınıza yaptığınız tüm yatırımlar benim gözümde ayakkabı, gömlek almak gibidir. yani scene'le doğrudan ilgisi yoktur. "bir scene partisine gelirken ayakkabı gömlek giyiyoruz, o da scene açısından bir masraf kabul edilebilir" diye düşünmüyorsanız elbetteki...
ayrıca borç harç parasızlık olayını ben de evlendikten sonra ciddi boyutlarda yaşamış biri olarak scene aktivitesini etkilemediğini söyleyebilirim. aksine borçlarımı kısa zamanda kapatma şansımı yitirdim ;)
spaztica:
tam senin gibi düşünmüyorum; zira özellikle konumuzla ilgili olduğu için söylüyorum, gp2x, psp gibi alternatiflerde birşey üretecem denince az buçuk bir masraf giriyor işin içine. bilgisayar yatırımı, evet, ayakkabı gibi, ama daha irice bir masraf kapısı. sonuçta sen elindekiyle yeterli olabilir, az upgrade yapabilirsin, ama çağdaş donanım dedin mi, en azından senede bir kere 500$ civarı para gidiyor mutlaka. yanına ek ıvır-zıvırla bu kolaylıkla da artıyor. ama dediğin gibi, kanaatkar davranıp bu vakitte hala amd1500-2000 kullanan, hatta daha da yavaşına talim olanlar da var, ki bu da bilgisayarı keyifli çalışma ortamından işkence aletine çevirebiliyor.
scene masraflı demiyorum ama, scene çok az masrafla yaşanabilen bir sosyal aktivite, hobi çünkü. hatta iş olayı bilgisayardan biraz ayrıysa bir c64, bir amiga alarak çok rahatlıkla üretime başlanabilir. maliyet mi? 100-200 lira. ehh, sıfıra yakın en azından.
emotion:
--- Alıntı yapılan: skate ---kesinlikle scene'in herhangi bir şekilde "masraflı" olduğu konusuna katılmıyorum. benim gözümde ayakkabı, gömlek almak gibidir. yani scene'le doğrudan ilgisi yoktur. "bir scene partisine gelirken ayakkabı gömlek giyiyoruz, o da scene açısından bir masraf kabul edilebilir" diye düşünmüyorsanız elbetteki...
--- Alıntı sonu ---
bir seyler uretip eglenmek masraflıdır elektirik ve telekomum siskin ADSL ucretlendirmesi mesala. Masraf olucak tabiki hayatta neyi karsılıksız vermislerki eglenceyide bedavaya versinler.
--------
birisini umursarsın sana karsılık vermez, partiye urun hazırlarsın odul beklersin, 1. olamayınca kusup gidersin gruptan ayrılanlar olur.
scene'e pilatonik ask beslemelisin onu sevdiginden haberi olmamali. olursa ya tersler , yada daha fazlasını ister sende karsiligini istersin odulunu alamıyınca kalbin kırılır gidersin,ona sadece cinsellik amaclı yaklasıyorsan( PARAda(67707832) diye biliriz) sevmedigini anlar (amacını anlar) bu gibi durumlarda gercek amacini tekrar gozden gecirmekte fayda vardır. amacın icin kendine "motor":)))' unu diger anlamıyla bu isin (oyun)sektorunu bulman gereklidir diye bilirim. ama her ikisi icinde para gereklidir. Nediyorsun vedat? arkandan konusmus gibi olmiyim.
vedat bu arada emotion denen lavuk atıp tutuyor dersen eski the_prodigy'dir.
sunuda soruyim NS2007 giris ucreti ne kadar olucak:)))
(7363656e652062616b697220626972206b697a2067696269646972)
Navigasyon
[0] Mesajlar
[#] Sonraki Sayfa
[*] Önceki Sayfa
Tam sürüme git