hehehe iste sonunda wudan daginda egitim gormus 3 ustadan biri daha tartismaya katildi :p
dun aksam eve gittigimde daturanin masasinin uzerinde bir python joystick gorunce anladim, artik savas kacinilmaz oldu. (bu arada bilmeyenler vardir belki diye soyluyorum, datura benim abimdir, yoksa niye eve gidince daturanin masasini goreyim.. di mi
)
ehehe son olarak sunu da ekleyeyim, bu soz playerlardan birinin enerjisinin digerlerinden daha az olmasi ve olum korkusu ile kendini guvenceye almak niyetiyle ittifak kurmak istegini dile getirmesidir:
"oha adama bak enerjisi kac olmus?!!"
veya
"oha olm adam uc yuz olmus!!"
tabii ki ittifak niyetiyle birbirlerine fazlaca yakin duran boceklerin her zaman birbirlerini satma riski vardir, ama genel adaba aykiri ve ayip oldugundan, ve daha onemlisi sonraki oyunlarda ya da ayni oyunun ileriki safhalarinda cok buyuk bir risk alinmis olacagindan pek yapilmaz
yine de, ornegin, oyuncularin enerjilerinin 50, 100 ve 300 olmasi durumunda; 50 olan 100 olana "oha olm adam 300 olmus!" demesiyle bir yakinlasma olmasi durumunda 50 olan 100 olanin kendisini her an harcayabileceginden cekinerek, 100 olanin poposunda bi kac roket patlatip (beklenmedik bir anda.) onun da enerjisinin 50 civarina gelmesini saglayabilir.
Boylece enerjisi 50 olan 2 kisi artik gercekten ittifak yapmalidirlar.
Bu olay dedigim gibi cok risklidir. Ozellikle hydrogenin boyle bir durumda enerjisi 15 bile kalsa (tek vurus..) yine de ittifak yapmayip, bunu yapana saldirmasi cok yuksek ihtimaldir.
Sunu da ekleyip bitireyim,
"Hani siz ittifak yapmamistiniz lan?!" (cok aci bir son oncesi soylenmis son sozlerdir bunlar.. sonraki oyunlar hirsla beklenmeye baslanir.. kimseyle bi daha ittifak yapilmayacagina yeminler edilir.. ama yapilir tabii yine de
)
Bazen gercekten de hicbir sey konusulmaksizin kendiliginden ittifaklar olusabilir.. Bu durumda satis cok daha yuksek ihtimaldir. "lan biz ittifak degil miydik?!" (-der hydrogen) "ne ittifaki olm, ne zaman konustuk oyle bi sey?!" (diyerek konusulmamis-dogal-ittifak'i bozar ve roketlerini hydrogenin uzerine salar datura.)