the scene > nightshift

Nightshift 2008 - "We still have hope"

<< < (3/9) > >>

spaztica:
vigo'nun son partide ne kadar maddi yük altına girdiğini görünce şöyle bir önerim olacak:

isteyenler her ay bir bağışta bulunsun, bunun için bir aksa oluşturalım. ve bu kasada toplanan para, parti masraflarında kullanılsın.  eminim ki ayda 10-20 hiçbirimize koymayacaktır. ama sonuçta 10 kişiden bile 1 senede 1200 ytl yapar, ki bu da parti bütçesi için önemli bir rakam. bu para bir nevi kredi sistemi gibi işlesin, her iki parti için gereken yerde kullanılsın.eksildiğinde üzerine eklenir, temel parti masraflarına katkı da olur. tabii ki bu paraya güvenip abanmak olmamalı, her parti, sponsor bulma vs için aynı gösterdiği hassasiyeti zaten gösterecektir de. ama kenarda böyle bir ek güç olursa da az da olsa bi buffer oluşturacaktır, katılanlar da çorbada bizim de 3 tutam tuzumuz oldu memnuniyetini yaşayabilecektir...

aslında bu, biraz da dertli iştir, 3-5 kuruş için kimse elini cebine atmak istemez, ama zaten zorunlu yapmamak en önemli noktası. tabii toplanır mı bilmem, ama hep parti olsun gidelim eğlenelim, düzenleyenler de uğraşıp didinip üzerine bi sürü parayı da cepten versin demekle olmaz, biraz destek olmak partilerimizin hayatta kalması için iyi bir alternatif gibi gözüküyor.

skate:
Buna alternatif olarak partide bağış kutusu da konulabilir. Örneğin 7DXler zaten free partiler. Destek olmak isteyen dilediği giriş ücretini verir, istemeyen elini kolunu sallayarak girer.

Ama seninki de çok mantıklı bir öneri Spaztica.

nightlord:
Aslinda benim aklimda bir suredir daha da detayli bir olay var. Bir kac kisiyle hafif konustum bunu.

(Ismi atiyorum) Amator yazilim dernegi vs gibi birsey kursak. Bu dernegin bir tuzugu ve kanuni statusu olsa. Bunun bir de butcesi olsa. Yonetim kurulu ve denetleme kurulu olsa. Her yil yeni yonetim kurulu secilse. Butceden yalnizca partilere degil ayni zamanda web hosting, forum yazilimi vs gibi giderler karsilanmaya calisilsa, hatta ortak cikarlar dogrultusunda cesitli hw sw projeleri icin dernek gruplar olusturup butce destegi saglasa.

Butceye gelir olarak uyelik aidatlari, sponsorluk ve bagislar yapilsa (mesela non-profit bir dernege bagis yapmak buyuk sirketler icin daha kolay)...

Tr-demoscene + octalfoam + scenek gibi siteler de bu dernek altinda birlesse mesela...

Ama belki de bunu baska topic'e tasimak lazim. :)

jimqode:
YIHUUUUUUUUUUUUUU! Takla atmak istiyorum sayin scenerlar!

Bu harika partinin iki senede kendini tuketmesi cok cok yazik olurdu. Spaz'in onerdigi parti fonu fikrini katiliyorum. Fonu acar acmaz 50ytl benden. Vigonun ve diger organizatorlerin omuzlarindan yukun bir kismini almak gerek. Ne kadar yoruldugunuzu ve ne kadar ozveride bulundugunuzu goruyorum. Benim organizasyon icin zamanimdan calmam cok zor oluyor ama maddi yardimlara her zaman acigim.

Benim eskisinden de cok umudum var acikcasi :)

spaztica:
nightlord'un söylediği de güzel, lakin türkiye gerçeklerine pek uygun değil. inanın, bunun kağıt işleriydi, yasal uygunluğuydu derken bir bakmışsınız, parti yerine belge doldurur olmuşuz. daha önce başka bir forum dolayısıyla bu işleri biraz araştırmıştık; skate'in eşi ceyda'da biraz bilgi vermişti sağolsun. bu işe ayrılacak para, ofis, insan olamdıktan sorna dernek işi sakat.

ama yasal olmadan da bu işi dernek varmış gibi yürüttebiliriz. hoş zaten ona benzer de bir yapıdayız aslında. 7dx yönetimi, nightshift yönetimi, forum yönetimi şeklinde. sadece bir bağış sistemini ve kasayı oluşturmamıza bakar.

Navigasyon

[0] Mesajlar

[#] Sonraki Sayfa

[*] Önceki Sayfa

Tam sürüme git