the scene > demoscene
Nerden ve Nasıl Başlanmalı Classic Forum Sorusu ışte :)
Bakkada:
Hosgeldin Aydin ;
Deneyimlerime dayanarak soliorum oncelikli olarak tek bir alan belirleyip hedef kuculterek ilerlemek ve hedefe belirli checkpointler koyarak ilerlemek senin acindan rahat olur.Bende direkt demo nasil yapilir die baslamistim daha intro bile cikmadi :) (kendi kodladigim)
Ogrenmek istedigin platformu secip araclarini belirledikten sonra yapmak istedigin seyleri cok kucuk parcalara bolerek devam et.Kucuk olduklarina takilma sakin kucuk de olsa onu sen yarattin bundan haz al...
Tekrar aramiza hosgeldin...
aydinunlu:
Benim zaten direk bir demo yazmak gibi bir düşüncem yok. Bu su anda hayal asamasında. Birçok gencin ben oyun yazacam diyip bunun lafta kaldıgını cok iyi biliyorum. Bu işin zor oldugunuda biliyorum. Boş zamanlarımda amatör olarak ilgilenmek istediğim için öğrenmek istiyorum.
Kısaca ben şimdi OpenGL de küp döndürme ilemi başlayayım :)
fredi:
--- Alıntı yapılan: aydinunlu;12948 ---Kısaca ben şimdi OpenGL de küp döndürme ilemi başlayayım :)
--- Alıntı sonu ---
Ahah kesinlikle! Ben şu anda öyle yapmaktayım, aslında bu dönen küpler bana acayip ilham veriyor.
endo:
--- Alıntı yapılan: aydinunlu;12948 ---Kısaca ben şimdi OpenGL de küp döndürme ilemi başlayayım :)
--- Alıntı sonu ---
Oyle de yapabilirsiniz tabii. Veya SDL, PixelToaster, Allegro veya herhangi bir framebuffer library (OpenPTC, TinyPTC..) ile dogrudan ekrana birseyler basarak baslayabilirsiniz. Kendinizi memory'ye daha yakin hissedersiniz :)
Dokumanlarini arsivlerin icinde bulabilirsiniz, kullanimlari kolaydir.
skate:
@aydin: evet aslında çok güzel bir başlangıç noktası olur senin için. ayrıca yazdıklarını okudukça görüyorum ki ayakları çok yere basan birisin. eminim bizlerin de sınırsız desteğiyle yakın zamanda güzel efektler kodlamaya başlayacaksın. ihtiyacın oldukça foruma mesaj atman yeterli, elimizden geldiğince yardımcı oluruz hepimiz.
Navigasyon
[0] Mesajlar
[#] Sonraki Sayfa
[*] Önceki Sayfa
Tam sürüme git