the scene > demoscene
Nerden ve Nasıl Başlanmalı Classic Forum Sorusu ışte :)
MGzzY:
yapma be!...
aydinunlu:
--- Alıntı yapılan: skate;12954 ---@aydin: evet aslında çok güzel bir başlangıç noktası olur senin için. ayrıca yazdıklarını okudukça görüyorum ki ayakları çok yere basan birisin. eminim bizlerin de sınırsız desteğiyle yakın zamanda güzel efektler kodlamaya başlayacaksın. ihtiyacın oldukça foruma mesaj atman yeterli, elimizden geldiğince yardımcı oluruz hepimiz.
--- Alıntı sonu ---
Skate hakkımdaki olumlu sözlerin için teşekkürler. Ayrıca bu kadar kısa zamanda bu kadar cok cevap gönderip bana yardımcı olan arkadaşlardan bir şey daha ögrendim oda DemoScene takım ruhu sanırım :)
şu anda okulu bitirmem için bitirme projesinle ugraşıyorum, bi yandanda staja gidip geliyorum. 2 hafta staj biter bitmez direk ufaktan ufaktan bu işlerle ugrasmak istiyorum. Başladıktan sonra yine takıldıgım yer olursa biligilerinize danısırım.
aydinunlu:
Hazır aklıma gelmişken ufak bi soru daha sorayım. şimdi bir demo işin kod kısmı dısında kabaca görüntü ve sesten olusuyor herhalde. 3 Boyutlu modeller için 3dsMax, Maya gibi programlarmı kullanılıyor yoksa bu detaylı modellerde openGL de veya DirectX de direk kodlarlamı olusturuluyor. Yine aynı ses efektleri için durum nedir ?
fredi:
Benim bildiğim kadarıyla eğer boyut önemliyse run-time generate ediliyor bazı modeller. Onun dışında bahsettiğin programlar ile modellendiğini tahmin ediyorum.
kasa-demo:
bir de
yasaiçi demo
yasadışı demo diye ayırabilirsin
neye göre yasadışı olduğu da ayrıca tartışılabilir
Navigasyon
[0] Mesajlar
[#] Sonraki Sayfa
[*] Önceki Sayfa
Tam sürüme git