the scene > demoscene
plazma #4
Ragnor:
Meseleye açıklık getirmek ve bu konuyu kapatmak için yazıyorum. Plazma bir aksilik çıkmadığı sürece bu sayıda hem Windows hem de Linux'ta çalışan birer executable'a sahip olacak. Bir aksilik çıkması durumunda öncelik her zaman windows'un. Ama zaten kodu yazan adam kodu linux'ta yazıyor, o yüzden bir aksilik ihtimali az.
Port meselesi konusunda şunu söylemek istiyorum. Bu konu hakkında edilen lafların yarısından fazlası zaten geyikti. Asıl mesele birileri linux portu istedi, yetkili makamlar bi sorun çıkmazsa olacak dedi, devamında ise geyik yaptık. Büyütülecek bişey yok. Hepimiz birbirimizi az çok tanıyoruz. Geyikte gırla gidiyor zaten. Rahat olmak gerek diye düşünüyorum. Yapılan geyiği ciddi birşey konuşuyormuşuz edasıyla ele almamak gerek. Neyse bu önemli bi mesele değil zaten.
Asıl önemli konu. Derginin içeriği. Sadece yazı da değil, görsel ve işitsel malzemeye de ihtiyaç var. Bir derginin arkaplanına gidecek, hafif, rahat rahat yazı okutacak parçalar yapıp yollayın bize. Dergiye kapak arayüz vs. konusunda yardımcı mı olmak istiyorsunuz, hemen iletişime geçin bizimle. ılla biz teker teker sormak zorunda kalmayalım. Kod konusunda yardımcı olmak istiyorsanız direk Decipher ile görüşün ve bakın bakalım yardımcı olabileceğiniz birşey var mı? Ve tabi ki yazılarınız... Onlarsız bir hiç bütün bu çalışmalar. Neyi nasıl istediğimizi yazdım daha önce, bu arada illa ne yazacağınızı buraya yazmak zorunda değilsiniz, süpriz olmasını isterseniz bana ayrıca bildirmeniz yeter ki en azından gerekli koordinasyonu sağlayabileyim ben. Bana da süpriz yapmak istiyosanız ne diyeceğimi bilemiyorum tabi, ama mümkünse bana süpriz yapmayın :).
nightlord:
--- Alıntı yapılan: jimqode;13489 ---Neden forumdaki tum yapilmasi gereken islerle ilgili tartismalar sonunda bu hale donusuyor?
--- Alıntı sonu ---
Bence boyle "isyanlardayim" moduna girmeye gerek yok. Birseyleri farkli dusunen insanlar olmasi normal. Yeter ki hayal kirikligina ugramadan sabirla teknik argumanlari ortaya koyarak tartisabilelim. Forumda taritismanin iyi sonuclar yaratacagindan umidimizi kestigimiz gun birbirimizden de umidimizi kesmisiz demektir.
spaztica demis ki: linuxda da yazılsın demek, şu ana kadar yapılmış olanı da hor görmek demektir.
Bu ifadeye katilmiyorum. bu bir port yani yapildigi takdirde su anda yapilan ile bire bir ayni gozukecek (ve ayni kodu icerecek) dolayisiyla bunu yapmaya kalkan arkadaslar, eger su anki plazmayi hor goruyor olsa sifirdan yazmayi teklif ediyor olurlardi.
Arkadaslar birbirimizi taniyoruz, yaptigimiz yorumlarda art niyetli olmadigimizi biliyoruz. Sakin ve teknik odakli tutarsak tartismalari hem kendimiz hem bu tartismalari okuyan herkes pekcok sey ogrenebilir. Gerilmeden ama samimi ve acik sozlu olalim yeter.
Bakkada:
Plazma4 ciksin isterse txt formatinda ciksin gene oturur okurum...
Decipher:
bakın bu port muhabbetti ciddi anlamda gereksiz yere uzadı gibi. linux'de yazılan bir koddan bahsediyoruz, evet linux'deyim ve mutluyum da ayrıca windows'um ve syllable'ım da var derlemek istediğimde ortak paylaşım alanımdan herşeye ulaşabiliyorum, yani dile getirmeye çalıştığım şey şu : herkes bir "eyvah windows platformunda plazma elden gidiyor" edalarında. yok böyle bir şey. burada ve kabul etmek gerekir ki tüm dünyada çoğunluk windows kullanıyor olabilir, iyi de derginin linux'de kodlanması o çoğunluğu dışarıda bıraktık anlamına gelmez. sadece kod windows'da değil linux'de yazılıyor, satır sonu karakterlerine mi laf gelecek bundan sonra onu merak ediyorum. neyse bir diğer olay da bu kadar anlamsız tartışmadan sonra kodu plazma #4'le dağıtabilirim, ki dağıtacağım da sadece plazma #4'le mi ondan emin değilim. bu sayede isteyen istediği platforma (SDL o platformda mevcutsa!) port eder okur dergisini. benim aklımda şu an 3 platform var Windows ve Linux kesin olan 2 platform, 3.sü ise Gp2x kesin değil herşey zaman meselesi, ama kodun linux'de yazılması ne plazma'yı hor görmektir ne de gereksiz zaman kaybına yol açacak bir şeydir şu durumda. çünkü tek satır değiştirmeden SDL'in desteklediği her platforma yayılabilecek bir koddan bahsediyoruz... OS spesifik tek kısmı ise URL açmak ki birinde ShellExecute ötekinde exec 1 satır kod editlemek de zor olmasa gerek sanırım...
puNky:
dergi coder'ımızdan da açıklama geldiğine göre konuyu daha fazla uzatmanın bir manası kalmadı. bundan sonraki en önemli sorun yazılar, yazılar, yazılar..
@ragnor: abi benim zamanında öylesine yaptığım müzikler vardı, kimisi yarım kalmıştı ama bi bakayım eğer öyle dergiye uygun olanlar olursa hepsini yollarım..
Navigasyon
[0] Mesajlar
[#] Sonraki Sayfa
[*] Önceki Sayfa
Tam sürüme git