the scene > demoscene
Amstrad CPC Scene
ssg:
--- Alıntı ---3- uc sorum varmis aslinda:) Cross assembler olarak ne var? nerede var? bellek adresleri registerlar hakkinda bilgi vs. nasil bulabiliriz.
--- Alıntı sonu ---
diger sorulari Alcofribas baya ayrintili yanitlami$, cross assembler olarak WinAPE'in internal assembler/debugger ortami gayet guzel. hem syntax highlighting editor'u var hem de yazdigini araci kullanmadan hemen emulatorde deneme imkanin var.
--- Alıntı ---Ya hatta genel olarak CPC scene ve makineler ile ilgili bir plazma yazisi olsa da zevkle okusak ve daha kalici olsa :) bir okuyucu istegi olarak algilayabilirsiniz bunu...
--- Alıntı sonu ---
valla burda da sozu Alcofribas'a birakmak lazim herhalde konuyla benden cok daha yakin gibi gorunuyor. benim CPC scene'iyle ili$kim daha scene diye bir $eyin varligini bilmedigim zamanlar peek'le poke'la z80 assembly ogrenmeye cali$maktan ibaretti.
gerci teypteki CPC programlarimi walkman'le wav yapip pc'ye aktardim. orda ilginc bir kac efekt buldum onlari birle$tirip bir nostaljik medley yazarim belki.
ssg
Alcofribas:
--- Alıntı yapılan: ssg;13962 ---benim CPC scene'iyle ili$kim daha scene diye bir $eyin varligini bilmedigim zamanlar peek'le poke'la z80 assembly ogrenmeye cali$maktan ibaretti.ssg
--- Alıntı sonu ---
Benim durumum da pek farklı değil aslında. Kaldıki kaynak fakiri bir cihaz olarak değil demo-scene gibi kavramlar, oyunlarda introlar bile olmaz veya basic ile yazılmış basit ötesi şeyler olurdu o zamanlar.
Gerçi şimdi takip ediyorum vakit buldukça. Ama hepsinin ötesinde symbos gerçekten etkileyici.
ref:
symbos gerçekten acaip bişey. 570K ram olmadan çok efektif kullanamasanız da bildiğin windows işte..
Bu arada hardcore bir spectrumcu olarak (sonuçta amstrad ürünü) offtopic de olsa dün haberini aldığımız bir olayı paylaşmak istiyorum:
http://homepage.ntlworld.com/paul.dunn4/DSC01180.JPG
Eski döküntü laptop'larınzı atmayın, onları spectrum yapın :P
ZX Spin'in yazarları toplanıp kafayı kırdılar, bu güzel bişey olacak... MASM ile yazılıyor, kendi dosya sistemi falan var.
nightlord:
Iste arkadaslar Amstrad ve Speccy icin bence introductory yazilara cok ihtiyac var. Yani su an bu makinelere ilgi duyan birileri internette nasil yolunu bulur. Demolar nereden indirilir. Emulator olarak neleri tavsiye edersiniz. Gelistirme araclari nelerdir. Challenge'lar nelerdir. Bu konulari tanitan seyler okumak ister bu deli gonul. Ref saolsun bana biraz Speccy malumati vermisti.
Akabinde de CPC demolarini anlamak, Speccy demolarini anlamak gibi yazilar cok zevkli olur. Hem de genelde ulkemizde taninmayan bu cihazlara daha fazla ilgi olusur.
Bu arada. Sappy'yi WinApe ile calistirmaya calistim. "Your CPC is Evil" gibi bir mesaj iceren full screen grafikte cizirti sesiyle beraber kaliyor. Yapmam gereken bir ayar mi var.
ssg:
Evet general settings'ten "Enable CPC Plus Features" demen gerekiyor. Demo CPC+ ozelliklerini kullaniyor.
Navigasyon
[0] Mesajlar
[#] Sonraki Sayfa
[*] Önceki Sayfa
Tam sürüme git