the scene > demoscene
pc demolari
ghost:
yav pc demolarinda dosyanin buyuklugunden baska hic bir sey beni etkilemiyor nedense. c64 olsun, amiga olsun severek hayranlikla izliyorum. ama pc demolarindan nedense o kadar etkilenmiyorum. ben miyim acaba boyle hisseden bir tek?
nightlord:
allaaaaa fena flaming bi thread potansiyeli goruyorum burada :)
Yok abi yalniz degilsin oyle hisseden pek cok insan var.
Ben kendi adima boyle hissetmiyorum. Dusuncemi degistiren sey genel olarak Shaderlarin gelmesi ve ASD demolarinin non minimalism devrimi oldu :)
Boyle hisseden kisilerin cogunda gozlemledigim sey, gordukleri pc demosundaki seyi yapmanin ne kadar kolay/zor oldugunu kestiremiyor olmalari. (buna karsin c64de texture kapli kup goren herkes anormal bisey gordugunu farkeder mesela)
Arkada olan biteni bilerek bile hala zevk almayabilirsin pc demolarindan tabi. O da zevk meselesi sanirim :)
ghost:
flame'lik bisey yok yav. var mi yoksa hehe. valla amacim o degildi.
hayir pc demolarinda yapilanlar eger kod minimal degilse, grafik framework'u yerine elle kodlanmis rutinler kullanmiyorsa beni etkilemiyor fazla. cunku hafiza acisindan elini korkak alistirmazsan su anki pc donanim/yazlimiyla duzgun bir seyler yapmak o kadar da zor degil.
ha guzel bir hikayesi olur, bir seyler anlatir o platformdan ayri olarak guzel olur. o tur demolara bir sey demiyorum. onlar ayri.
vigo:
gozicim, bende senle aynı hisse sahibim. pc demoları direk 3d video izler gibi geliyor bana. ancak farbra.'un son demosu "debris" gibi, güzel fikir + kompozisyon olursa ben seviyorum...
yoksa gerisi paso aynı görünüyor gözüme... pixel grafiği olmayan bişi bana ters geliyor. sanırım bizim hala 80'lerde çakılı kalmamızla ilgili
ref:
ben de debris'i bazı yönlerden sevmedim. Tamam kodlama süper, herşeyi 150kb'a sığdırmışlar süper, hatta ilk defa bir demoda gerçekten "büyüklük" hissini yarattı üzerimde. Koca koca binaları gerçekten "koca koca" olduklarına inandım (muhtemelen kaliteli texturelar yüzünden) ve kibrit kutuları gibi ordan oraya hareket ettirilmelerini dehşetle izledim. Kesinlikle çok yüksek kalitede bir demo.
Ama ya tasarım? Televizyon seyreder gibi hissettim. Özenti ve tv dizilerinden çıkma kamera hareketleri yüzünden bu demo anlatımda beni çok sıktı. Hatta "directed by" yazısı tüylerimi diken diken etti. Scene yıllardır sinemayı kendine tema alıyor, fakat bu "şey" artık tamamen sinema ya da video art haline gelmiş bişeydi. Bu iş böyle giderse scene ölmüştür gitmiştir bence. Scene'in şekli değişmiştir. Rendered animasyonla aynı yolu tutmuştur ve eriyip yok olacaktır. Bana bu demoyu scene demo olarak yutturmaya çalışmasınlar, bu iş bienal'de sergilenecek başka bişey. Elbetteki bu demolar yapılacak ki karşılaştırma şansımız olsun.
Ben bu demoyu izledikten sonra Equinox'un BP07 invitation'ı ya da çok daha değerli geldi gözüme. Realtime raytracing, çoklu çerçeve.. Çok daha modern, yeni medya peşine düşmüş, çözünürlükten faydalanan akılcı. Takip eden demolar debris gibi gelirse, önce Scrubs, lost, heroes geyiği yapıp, sonra bu dizileri FR demoları ile karşılaştırmaya başlayacağız. Bence debris'i yapan elemanların acilen beyinleri yıkanmalı, kısa film yapacaklarsa 3ds max kullanmaları önerilmeli, olmuyorsa kendilerini erkut abiye teslim etmeli.
Navigasyon
[0] Mesajlar
[#] Sonraki Sayfa
Tam sürüme git