Clash'in bi sonraki demosunda Christopher Walken'ı modelleyip dans ettireceğiz, müzik olarakta fatboy slim'in weapon of choice'ini remixleyeceğiz. Pouet'e düştüğü anda imza TBL olsa top of the month olacak demo, imza clash olursa yarım saat içinde 50 thumb down alacağız.
Suicide Barbie'yi güzel bir demo olarak değerlendiriyordum ve müziğin remix olmasınıda sorun etmiyorum. Ki oldukça güzel olmuş demo için, tam oturmuş. Ama benim için demonun konsept'i, tasarımı önemlidir ve orda gördüğüm resimleri 3d modellerle canlandırdıkları bölüm demonun yarısı. Eh buda hayal kırıklığı yarattı bende, işin teknik yanına gelirsek psp'nin donanımı gayet sağlam bu grafikleri rahat kaldırır, tahminen (şimdi kontrol etmedim ve kesin bi bilgimde yok konu hakkında ama) psp için bi opengl driver'ıda mevcuttur diye düşünüyorum ki dayanamayıp baktım varmış. Eh geriye pek bişey kalmıyor. Aynı demoyu gp2x gibi bi alete yaparlarsa ( yani 3d kodlamanın cidden zor olduğu, alette ne 3d donanım var ne de fpu, ne güzel di mi?
o zaman helal olsun. Bu haliyle ancak kendi software renderer'larını yazmışlarsa demonun elinden tutulacak bir yanı vardır diyebilirim. O noktada teknik bir demodur tasarım kısmı işin eğlencesidir üzerinde durmaya gerek yok derim, rezpekt derim. Ama opengl kullanmışlarsa ortada teknik olarakta pek bi zorluğu yok diye düşünüyorum.
şu noktada, ben bu adamların amigada yaptıkları demolara birşey demiyorum hepsi çok güzel demolar. Tartışılabilecek yanları var ama sonuç olarak oturup yüzlerce mb'lık videolarını indiriyorum üşenmeden ki izleyebileyim diye (ufak bir kotam var, pek bişey download etmem o yüzden). Ve kodlamak denince 2d demo efektlerde bile yeniyim, daha opengl kullanarak bile 3d programlama olayını tam çözemedim, hala çok zorlanıyorum. Demo programlama konusunda çok çok eksiklerim var. Ama yine de elimden geleni yaptığım bir demomda başka yerlerden esinlensemde, elimden geldiğince orijinal olmaya çalışıyorum (bu konuda tek bir hatam oldu, adı da birthdaytro'dur. bi daha yapmayacağım bişey). Onlar bu işin ustaları iken benden daha iyi olmaları gerekmez mi bu konuda?
Neyse çenem düştü yine. Budur fikirlerim, kısaca söylemek istediğim şey TBL çok çok daha iyi işler yapmıştı ama bu demo zamanla düşündükçe beni hayal kırıklığına uğratıyor.
Not: Abi, o klip, o şarkı, Walken abimiz, o dans, off hastasıyım hepsinin. O reklamı yapan adamı bulup dövmek lazım...