the scene > demoscene
suicide barbie/tbl
vigo:
ah benim canım türkiyem... PSP'de bi demoyu izlerken önce şunlara dikkat edin...
bu makine kapalı bir makina... yani bu makinenin ne hardware reference manuel'i var nede herhangi "official" bir döküman. bırak demo yapmayı, kendi herhangi bir file'ını bu makinede run etmek neredeyse imkansız.
yani directx programlar gibi yada pc'de kod yazar gibi değil. SCE SDK psp-hacker'ları tarafından "karineyle" (osmanlıca bir terimdir) çıkarılmıştır. yani psp'yi eline aldıın gibi zart diye bişi yapamazsın...
henüz yeni keşfedilen bir cihazda demo bulmuşsunuz bunuyorsunuz. ulan kafasında saçı kalmayan KALMS/TBL (ki bu demoda bişi yapmadı) şurda geçen yazışmaları görse ne düşünürdü acaba...
yapılan emeğe ve işe saygı göstermek gerek. keza The Black Lotus gibi bir ekibin işine ilave saygı duymak lazım. beğenmek zorunda diilsiniz ama bok atmadan yada eleştirmeden önce iyice bir düşünmek lazım.
her zaman olduğu gibi biz türk insanı, her konuda fikir sahibiyiz, her şeyi çok iyi biliriz ve her boka atlarız balıklama...
süper bi osmanlıca ata sözü ile son veriyorum... rahmetli anneannemden öğrendiğim bir atasözü... anlamını çok merak eden arasın bulsun...
"şecaat arz ederken, merdi kıpti, sirkatini söyler"
vigo:
ah benim canım türkiyem... PSP'de bi demoyu izlerken önce şunlara dikkat edin...
bu makine kapalı bir makina... yani bu makinenin ne hardware reference manuel'i var nede herhangi "official" bir döküman. bırak demo yapmayı, kendi herhangi bir file'ını bu makinede run etmek neredeyse imkansız.
yani directx programlar gibi yada pc'de kod yazar gibi değil. SCE SDK psp-hacker'ları tarafından "karineyle" (osmanlıca bir terimdir) çıkarılmıştır. yani psp'yi eline aldıın gibi zart diye bişi yapamazsın...
henüz yeni keşfedilen bir cihazda demo bulmuşsunuz bunuyorsunuz. ulan kafasında saçı kalmayan KALMS/TBL (ki bu demoda bişi yapmadı) şurda geçen yazışmaları görse ne düşünürdü acaba...
yapılan emeğe ve işe saygı göstermek gerek. keza The Black Lotus gibi bir ekibin işine ilave saygı duymak lazım. beğenmek zorunda diilsiniz ama bok atmadan yada eleştirmeden önce iyice bir düşünmek lazım.
her zaman olduğu gibi biz türk insanı, her konuda fikir sahibiyiz, her şeyi çok iyi biliriz ve her boka atlarız balıklama...
süper bi osmanlıca ata sözü ile son veriyorum... rahmetli anneannemden öğrendiğim bir atasözü... anlamını çok merak eden arasın bulsun...
"şecaat arz ederken, merdi kıpti, sirkatini söyler"
kasa-demo:
dün gereken yanıtı yazdım ancak kendi hatam sebebiyle yazıyı foruma gönderemedim o yüzden bu yazı bazı yanıtları içermiyor
rigging kısıtlaması doğal olmayan görünümün sebebi olamaz çünkü animasyondaki hata rig sayısından değil riglerin hareketi ve zamanlamasından kaynaklanıyor
abartılmış rigging de aslında pek yok
yürüyüşte sağdaki bebek sol koluyla hareket ettiği halde sağ kolu yalnızca sallanıyor vs.
yürüyüş de sadece dizlerden değil ayağın yere basışı itibariyle hatalı
manken yürüyüşü abartılıdır ancak buna benzemez sorunun asıl kaynağı temel animasyon hareket prensiplerini bilip bilmemekten ziyade bu hatayı 3 boyutlu programlarda sınırlı bir sürede düzeltmenin bu hatayı farketmek veya tarif etmekten kat kat zor oluşundan kaynaklanıyor
kapalı sdk konusuyla da sorunun bir ilgisi yok çünkü bu demo yapıldığına ve rigging eklendiğine göre kapalı sdk bu eksikliğin sebebi değil
Türk demo yapar sen yorum yaptığında ülke şartları bu kadar diye susturmaya kalkarlar
Yabancı demo yapar sen yorum yaparsın sen kimsin ki onları eleştiriyorsun muhabbeti çıkar
asıl sorun ülkemizde hala eleştiriye açık olmayan çoğunluğun kalıplaşmış zihniyetidir
doğru yaklaşımda ise her iş eleştirilir ve eleştirilen her iş geliştirilir
herhangi bir gruptan herhangi bir kişi burada olsaydı biz aynı konuları belki daha detaylı yazardık o da istediğini düşünür istediğini söylerdi o ne düşünecek veya ne yapacak diye yazmadığımızdan biz de bunu dert etmezdik onlar da doğru bir anlayışa sahiplerse eleştirilerimizi okur haklılığı oranında da dikkate almaya ve bir adım ilerisine gitmeye çalışırlardı
sen de kim ne düşünürdü diye çok merak ediyorsan her fırsatta onu bunu tanıdığını satır aralarına sıkıştıracağına gider kendilerine sorarsın
bu noktada gene saçma sapan küfürlerle gereksiz yere beni emeğe saygısızlık ile itham eden sen olduğuna göre ne şekilde emeğe saygısızlık ettiğimi veya ne şekilde kime çamur attığımı veya mert çingenin hırsızlığıyla övünmesi özdeyişi ile konunun nasıl bir alakası olduğunu da buyur açıkla
asıl bu forumda ne vakit tartışma olsa onu kavgaya dönüştüren
kim meseleyi alttan almaya kalksa üzerine gidip bir de yazılı bir forum olduğu halde en ağır veya bayağı küfürleri edip seviyeyi düşüren
sinirlerine hakim olamayan
bakkada olayında da silencer olayında da en ufak meseleleri bu hale getiren sensin
Hydrogen:
Kasa-demo, aciklamalar, aciklamalari anlamaya calisan insanlara yapilir.
Bu gune kadar sana degisik yollardan, cogu da direk aciklama kimligi altinda olmayan, pek cok aciklama yapildi. Bu aciklamalardan bir seyler cikarip cikarmamak senin elinde.
Senin bu gune kadar herhangi bir konuda geri adim atmisligini, herhangi bir konuda yaptigin bir gafi kabul ettigini vs. gormedim. Aksine daima bir ofansif durum soz konusu. Bu ofansif durum gittikce komiklesmeye basladi.
Su saatten sonra, senden gelen bir gelisme olmadigi surece, sana yapilacak her aciklama bir vakit kaybi olacak.
Gene de bir link vereyim. Cok guzel bir aciklama sana 3-4 mesaj yukarida Nightlord tarafindan yapildi. Zaten daha nasil anlatilabilir.
nightlord:
Gercekten daha fazla konu uzerinde yazacagim birsey yok. Kasa demonun yazilanlari tam olarak okumadigini dusunmeye basladim. Ama eminim ki baskalari okuyor
Kasademo sana yazilan mesajlarda 7-8 noktaya deginiliyor. Sen bunlardan istedigin 3'unu cevaplayip sonrasinda da karsindakine saldiriya geciyorsun. Gercekten dogruyu aramak icin degil, "son sozu eden" ve "tartismadan galip ayrilan" olmak icin tartisiyorsun. "Varsa itirazi olan gelin tartisalim" tarzi "meydan okumalarin" bunu yansitiyor. Ve yine bu yuzden hic bir konuda geri adim atamiyorsun. Bunun seni kucuk dusurecegini saniyorsun. Insanlari "konuyu degil kisiyi" elestirmekle sucluyorsun ama sen de kendi tartistigin konuyu "kimliginin parcasi" haline getiriyor ve bu yuzden "mertce geri adim atmayan adam" oldugun yanilgisina dusuyorsun. Bu davranislarinin yanlis oldugunu dusunuyorum
Bunun yaninda yer yer olmayan olaylara referans veriyor, yer yer karsindakilere bel alti saldirilar yapiyorsun:
- Ne zaman Turk grubunun demosuna elestiri getirdin ve sana "imkanlar bu kadar" dendi ?
- Vigoya soyledigin "onu bunu tanidigini satir arasina sikistirmak" sozu hangi argumanina ne sekilde fayda saglayacak? tamamen elestiregeldigin "kisiyi" elestirmek (hatta kisiye saldirmak) olayinin bir ornegi degil mi bu?
Sayisini saymadigim ama en az 4-5 kisi sana uslubunu saldirgan buldugunu acikladi. Bu geri beslemeyi dikkate almadigin gibi Vigo'ya yaptigin tarz "saldirgan cikislar" ile bu durusunu destekliyorsun.
Bu davranislarin forumda yeri olmadigini dusunuyorum. Bunu uyeliginin devamina dair bir uyari olarak kabul et lutfen. Geri adim atmakta yanlis olan birsey yok ve bazi konularda biraz olsun kendini sakin tutabilirsen, uzun vadede bu foruma arti deger katan bir uye olabilecegini dusunuyorum.
Navigasyon
[0] Mesajlar
[#] Sonraki Sayfa
[*] Önceki Sayfa
Tam sürüme git