the scene > demoscene
suicide barbie/tbl
kris:
tbl üyelerinin çoğu electronic arts çalışanı olduğundan sony psp developer kit ellerinin altında. aynı yerde çalışıyorlar. hiç bir demo grubunun sahip olmadığı olanaklara sahipler (mocap gibi) eski 3dmax geliştiricilerinden biri orada çalışıyor. daha çok maya kullanıyorlar. bu olanaklar dahilinde kasa'ya daha aşmış şeyler beklentisinde hak vermiyor değilim... ama demoyu bir daha seyrettim. sırıtan bişi yok, gayet güzel bir demo. çoğu veteran scenerdaki gibi unu eledik eleği astık muhabbeti yok. adamlar yapmış. gerçi yaptıkları iş demo üretmekle neredeyse aynı ama bazılarımız gibi "para kazanmak uğruna bilgisayarla yapılan ruhsuz işler sonucu motivasyon kaybetmek" durumuna düşmemiş, içindeki çocuğu öldürmemiş. kutlamak gerekir.
özgünlük problemleri yüzünden bu demoyu başka bilinmeyen bir grup yapsaydı yorumlar çok farklı olabilirdi. işte insan garip bir varlık...
bir çalışmayı birilerinin beğenmeme hakkı var. kasanın üslubu hoşuma gitmese de onun görüşüne de saygı duymak lazım. sayesinde daha değişik konular açıldı. şimdi herkes beğeniyorum dese çeşitlilik olmayacaktı? kültür vasıtasıyla ulaşmalı ve çeşitliği kutlamalıyız.
gora gibi star trek parodisi "turist omer uzay yolunda"dan türeyen bir film iş yapıyor. burada cem yılmaz'ın özgünlüğünü sorgulayabilir miyiz? değişik bir yaklaşımla bir james bond demosu yapılsa ortaya ilginç bir şey çıkabilir... hadi en basitinden atıyorum bir salvador dali resmini 3d ortama taşıyan bir demoyu "ahahaha ulan bu çalıntı" diye suçlayabilir miyiz? böyle saatler kuş gibi kanat çırpa çırpa uçsa falan... bulutlardan kadın vücıdı oluşsa.. aradan düman çıksa? o canını gönder bana... 371 03 03 36 kartal maltepe
kaldı ki demo gibi amatör ruh ile yapılan işlerde ciddi bir şekilde bunu sorgulamak neye yarar bilemiyorum... credits'lerde belirtseler bu kadar laga luga olmaz.
bay yanlış & doğru ahmet istanbul'dan bildirdi.
bonus: http://www.ichlache.com/homeless-james-bond-2007-03-26.html
p.s: ulan yazdığı şimdi okudumda çok karman çorman olmuş. halbukim kardeşim bu forumdaki nedir bu şiddet bu celal konulu bişi yazacaktım. tavşan boku gibi bir yazı olmuş kusura bakmayın.
Navigasyon
[0] Mesajlar
[*] Önceki Sayfa
Tam sürüme git