arkadaslar, atilan her teknik icerikli mesaja (hw/sw, c64/pc), ama ama her mesaja (teknik icerikli olmayan topiclerde gelenlere bile) cevap veriyoruz aslinda.
Yani ben tr-demoscene forumunda, "yabancilar acayip bilgi alisverisi yapiyor biz yapmiyoruz" anlamina gelebilecek yorumlarin isabetsiz oldugunu dusunuyorum. Ilaveten ben de yabanci gruplarda yer aldim ve orada gercekten daha cok bilgi alisverisi var oldugunu gordum. Fakat bunun yabanci ulkelerde ozellikle medya kanaliyla oldugunu da gordum. yani cikan amator ve profesyonel basili ve online yayinlar bu olayda rol oynuyor.
Tabii bir de ingilizce bir forumun genelde yalnizca bir ulkeden degil dunyanin her yerinden katilim aldigini unutmamak lazim.
-------
Burada Shaderlar, design paternleri, c++ dx/gl gibi konularda daha cok tutorial yazilmasi gerekiyor belki de. Fakat dedigim gibi bunlara tepki ve sorular da gelmesi gerekiyor. Hepsinden onemlisi de en sik yapilan hataya dusmemek lazim. Teknik threadlerde "directx mi iyi gl mi", "linux mu windows mu", "c++ mi java mi" gibi sarsak tartismalara girmemek
------
misal... chenmy: bazi algoritmalarda verimsiz oldugunu soylemissin, yani kafanda bazi sorular var? yaz bakalim bi thread'de bakalim ne cevaplar geliyor. Eger hic birimiz cevabi bilmiyorsak bile hepimiz icin cevabi aranacak bir soru konmus olur ortaya.
keza oxzy: patlat abi kisa bi shader tutoriali bakalim ne feedback geliyor.