Sevgili arkadaşlar;
Sadece anlam karmasasini duzeltmek adina bir soru sormak istiyorum , sanal ortamda yazilan bircok sey yanlis anlasilabiliyor "bos seyler" dedigin scene mi , uretmek mi , scene'in oturdugu temel kavramlar mi , yoksa senin uretiminle ilgili yorumlar mi yada tamamen baska birsey mi?
Bu "bos seyler" diye tanimladigin olayi , objeyi biraz daha aciklar misin?
Boş işler kelimesini birleşme anlamında kullandım.Kimsenin emeğine göz nuruna nasıl laf söyleyebilirim.Bende ürettiyorum ve ürettiklerimi de paylaşım olarak sunuyorum.Ben sadece bir yere adım atarken size aynı davranışlar yapılsa nasıl bir tutum sergileceğinizi soruyorum...Bir underground olayına girmiş durumda oluyorsunuz öyle sürekli bizim açılma saçılma sevdamız yok dediğiniz zaman.Arcane beni sadece o PUSU muhabbeti ile yargılarsan ben sana bir ton şey sayabilirim senin de ya şimdi ya da geçmiş emek hırsızlığı yapmış olabilceğin.Ben o konuyu 3.şahışlardan duyduğunu düşünerek biraz açmak istiyorum.Ben PUSU'yu zaten emule'de buldum istersen sende bakabilirsin.Ve dedim ki TurkSipa.info diye bir Türkçe kaynaklarının ağırlıkta olduğu bir site var ben linkini oraya yolladım.Dosya'ın 1 byte'ını bile upload etmedim çünkü benim kendi sunumlarım var emule "ed2k" paylaşım ağında.
Bana ne PUSU'dan a gelir iş o bağlamda.Ama şu konuda sana hak veremem
internet ne sizin ne benim babamın malı değil ki üzerinde hak iddia edelim.
Piracy'yi dünya çözemez iken böyle utopik davranışlar içinde bulunulması yüzünden istenmediğim o ortamı terketme gereği duydum,waffle'dan söz ediyorum.
birde önünüze her geleni hergele bir göstermek nasıl bir mantık?
ben örnek veriyorum commodore.gen.tr'deki oluşumda tanıştığım arkadaşların
varlığından "koleksiyoncu kişilerin" olduğuna daha yeni tanık oluyorum Türkiye'de.ılla birbirinizi tanıyorsunuz diye siz Scene'ci olacak değil siniz öyle değil mi? Bende NightLord ve Kris ile bir müzikal paylaşım yaptım bu da aramızda oldu o zaman bu da bir Scene oldu.
Kısacası ben kimsenin emeğine Türkürmem ama paylaşım ortamı başka birşeydir.Beni çoluk çocuk ile karıştırıyorsunuz diye düşünüyorum açıkçası.
Ben 1989 yılında c64 ile başladım bilgisayar kullanmaya.Birçok kişiden önce Amiga sahibi oldum...Yani Scene'e katılmak için size göre o zaman şartlar var
ve bu şartlara katılmayanlar scene'e giremiyor mantığını anlıyorum konuşmalarından.:confused:
1.Paylaşım ağlarında boy göstermemek :mad:
2.PUSU'un orjinalini almak hatta Türkçe oyun ne çıkarsa bakkaldan çakkaldan toplamış olmak.
3.Commodore64 kullanmış olmak "Allah'tan o var şükürler olsun"
4.Hiyeraşiye ayak uydurmak.
Bence bunlar boş işler.Demek istediğim Scene ,Scene diye diye bir hal oluyorsunuz.
Bırakın herkes istediği özgür paylaşımını yapsın.
Belki ben müzikal olarak burda arkadaşlardan Scene'e yönelik çalışmalar içinde olacağım bundan sonra.
Yani biraz açık fikirli olalım.At gözlüğü takarak sen lame'sin sen korsan'sın diyerek işlerin içinden sıyrılmak en kolayı.Neden sabahlara kadar bu işlerle ilgilenen Scene'ci dostlar işin kolayına kaçsın?
Ben polemik yaratmaya buraya gelmedim.Sadece yanlış anlaşılmalar var birkaç arkadaş ile aramızda.Ben o gün belki öyle konuşmamalıydım ama o arkadaşında sanırım beni kovarcasına öyle davranmaya hakkı yoktu...:rolleyes:
ıster dediklerimi kabul edin ister etmeyin.Ben dışardan objektif olarak bakıyorum...Düşündüğünüz kadar lame ve kötü niyetli biri de değlim ayrıca.
ısteyen hakkımda istediğini atıp tutabilir.
Ben gene Arcane ve Wisdom ile herhangi bir sorunum olmadığını belirtmek istiyorum çünkü herkesin birbirine saygı duyması gerekiyor.
Bu kadar laftan sonra Remixes olarak adlandırdığım çalışmaları yollamanın bir anlamı kalmadı açıkçası.:cool:
Saygılar...
[/B]