the scene > music

Silencer's mp3 & mash-up video

<< < (4/7) > >>

Bakkada:
Silencer kacirdigin bazi noktalar var ve bu kacirdigin noktalar yuzunden hep yanlis anlasiliyosun ama bu kacirdigin noktalari da yakalamak icin caba gostermeyince insanlar iyiniyetini ve heyecanini yanlis algiliyorlar ve sert yorum yapiyorlar.
1.si scene bize ait birsey degil biz yonetmiyoruz , bu uye kartinin oldugu , aylik aidatlarin odendigi bir kurum degil.Dolayisiyla burda bizim ustun irk , topluluk olmamiz digerlerini dislamamiz gruplasmayi korukleyici hareketler yapmamiz mumkun degil.
2.si scene'deki icin uretim ile senin uretim anlayisin biraz farkli.Sonucta bu yazili kurallari olan bir olusum degil ama belli etik kurallari ve kendi icinde yazili olmasa da senelerdir oturmus kanunlari var.Muzik acisindan ele alicak olursak loop alip tracker yada sapmler tarzi programlarla ustunden gecmek scene amacli muzik uretmekden cok DJ'ligin baslangici asamalarinda yapilan bir uretim tarzi.Bu yuzden scene toplulugu icerisinde bir miktar dirence tabi kalmasi , scene uretimi olarak kabul edilmemesi cok normal.Dogal olarak da scene ile ilgilenen , ureten insanlar scene  formunda boyle seyler gormeye cok sicak bakmiyorlar.
3.su kisisel zewklerine , hobilerine ve zaman ayirdigin islere saygim sonsuz ve kimseyi sewerek yaptigi is icin yargilamam mumkun degil ama P2P , emule , bittorentdeki basarilar scene formundaki insanlari genelde cok ilgilendirmeyecek seyler.O yuzden bu tarz postlarin da dirence maruz kalabilir.

Listeyi coook coook daha uzatabilirim ama cok saf halde ozet vermek gerekirse once bu formun ve toplulugun nabzini tutmaya calis , cunku bu form ismindende anlasilacagi gibi(geyik ve diger konular bolumu haric) tamamen scene platformuna dayali bir form.

Silencer:

--- Alıntı ---Silencer kacirdigin bazi noktalar var ve bu kacirdigin noktalar yuzunden hep yanlis anlasiliyosun ama bu kacirdigin noktalari da yakalamak icin caba gostermeyince insanlar iyiniyetini ve heyecanini yanlis algiliyorlar ve sert yorum yapiyorlar.
--- Alıntı sonu ---
Saol Bakkada ...bir konu anlatılmak istenirken senin gibi karşılıklı saygı çerçevesi içinde olsa daha güzel olmaz mıydı?

Skate'de sanırım içinde biriktirdiği bazı olayları dökmenin bir yolunu bekliyordu.
Ben gene ona ÖM'den sevgilerimi de yolladım kendi bilir artık.

Bakkada kimse scene'ci olarak doğmadı taktir edersin ki...bende takip edip bu yöne karşı bir çalışma yaparsam o etik kurallara göre paylaşım yaparım ona göre birşeyler üretmeye çalışırım...yeterki üslupta kusur olmasın.yok öylesin böylesin gibi...kim beni ne kadar tanıyor ki böyle atıp tutabiliyor...onu anlamıyorum...
Paylaşım ağlarındaki başarılarım ile övünmedim sadece kendi zevkim olduğu için sizlere de bahsetmişimdir.Neyse daha fazla uzatmaya gerek yok.

durumu anladığımı sanıyorum saol...:cool:

vigo:

--- Alıntı yapılan: Silencer;15144 ---Bakkada kimse scene'ci olarak doğmadı taktir edersin ki...
--- Alıntı sonu ---

zaten sorun burada... galiba ne yazıkki insan "scener" olarak doğuyor. böyle bişi bu... hiç birimiz (scener'lardan bahsediyorum) "hmmm evet, ben artık scener olucam" dememiştir... bunu adım gibi biliyorum... zaten bianda içinde bulursun kendini... yani belli bi saatten sonra scener olunmuyor... wisdom, hangi grubun sloganıydı bu? "once a scener, always scener" (geçen gün sloganlardan bahsederken geçmişti bu)

keza her bilgisayar kullanıcısı, yada commodore 64/amiga'ya temas etmiş olan yada seven,  yada retro-game oynamayı seven (ki bu zaten alakasız bişi) "scener olacak" yada "scener olmalı" diye bişi yok...

jimqode:
Neyin tartışmasıdır bu, ben anlayamıyorum? Boşu boşuna gerginlik gibi görünüyor bana. Girilen postun scene müziğiyle alakalı olmadığından dem vuruyorsanız taşıyın post'u geyik kısmına. şu meşhur, benim de ne olduklarından tam emin olamadığım yazılı olmayan kuralların bir kısmını (netekim silencer'a ben parça ver compo'ya demiştim ns07'de, gelmesini de ben teklif etmiştim), yazılı hale getirin koyun forumun kayıt sayfasına. Arkadaş bu bu bu kriterlere uymuyorsan sen scener değilsin, bizim de scener olmayanlara kapımız kapalı diyin gitsin. Bu durumda ben de hiç içeri girmemiş olacaktım %90.

Forumdaki herkez korsan yazılımla savaş halinde mi? E peki türk malı cracktrolarını neremize sokucaz öyleyse? Split7'ın ya da rocka rolla'nın warez sectionlarına ait sayfaları yırtacak mıyız defterlerden? Swapping sadece demo değiş tokuş etmek miydi c64/amiga zamanlarında?

Hayatımda kavgayı, gerginliği hiç sevmem. Ama Silencer'ın bu forumda olmasında en büyük pay benim, o yüzden de elimi taşın altına koyuyorum. Silencer da dahil, hiç birinizin neyin üzerine tartıştığınızı anlayamıyorum.

Waffle meetingde ne olduğunu bilmiyorum ama konu sanırım PUSU'nun internetten indirilip oynanmış olması. Bu konu (Korsan/orjinal) bütün dünyada milyarlarca kere tartışıldı. Ben silencer'ın da hoşuna giden şeylerin orjinallerine ağzının suyu akarak baktığını biliyorum. Bende de durum aynı. Ama Wisdom çok mu zengindir bilemiyorum ama benim çalışarak kazandığım para ancak çok beğendiğim şeylerin orjinalini almaya yeter. Türkler oyun yapmış, bi deneyeyim diye ortaokul çağımda Umut Tarlalarında düştüğüm tongaya düşmem. Denerim, çok beğenirsem alırım. Düzgün oyunlar yapan oyun şirketleri korsan yüzünden batmaz.

Kaldırın o zaman hepiniz emuleları.

vigo:
jim, sen bunları emüle p2p kullananlara söylüyorsun sanırım... o zaman paramızın yetmediği herşeyi çalalım ? nedersin? mesela benim bmw mx-5 almaya gücüm yetmiyor, demekki çalma hakkım var? bumudur olay?

kim neyi nerden nası çekiyorsa kullanıyorsa kullansın ama konu bunu yapmak iyidir, kötüdür diil... konu, sana ait olmayan bişiyi, pervasızca, "paylaşmak" hemde bunu bir hak olarak görmek... bana sorduğunda silencer, ona dedimki "hocam, beastie boys'dan izin aldınmı?" neticede scene'de herkes herkesin müziğini kullanıyor. en azından sahibinden izin alıyor, yada credi geçiyor ve "bu müziğin sahibi / yapanı" şudur diyor...

biz bunları anlatmaya çalışıyoruz...

kendini düşün, aylarca uğraşıp emek+mesai harcadın ve bişi ürettin . bu bi tool olabilir, bi site olabilir, bir oyun olabilir. sonra birileri bu ürünü ücretini ödeyip almak yerine gidip biryerlerden buluyor, kullanıyor, bu da yetmezmiş gibi "paylaşım yapıyorum abi" diyerek başkalarınında "haksız" yere bu ürüne erişimine destek oluyor... ve bunu yapmaktan gurur duyuyor. bu durum bırak scene'i her tür etik olaya aykırı.

cracktrolara gelince, evet, zamanın çok yapılan bişidir. burada asıl sorgulanması gereken crack'i yapandır. cracktroyu codelayan değil. bugün pek çok crack grubunun introlarını demoscene grupları yapar. neticede pirate olan crack edendir, introyu yapan değil.

zamanında o satın aldığın oyunu herkes satın alsaydı ( dünyanın en kötü oyunu bile olsa ) bugün ülkemizde pek çok oyun geliştirme firması olurdu. belki sende onlardan birinde coder olarak çalışıyo olurdun.

en yakın örnek hydrogen, nightlord, arcane, oxzy gibi halen oyun firmasında büyük bir heves ve ümitle çalışan arkadaşlardır. 2-3 yıl üzerlerinde uğraştıkları oyunun lanet olası p2p den indirilip "paylaşılması" nu istersen birde onlara sor.

daha bu konuda çok şey yazabilirim ama umarım açıklayıcı olmuştur. keza, silencer senin arkadaşın, sende otomatik olarak onu savunmaya çalışmıssın ama emin ol olayın savunulacak bir yanı yok.

Navigasyon

[0] Mesajlar

[#] Sonraki Sayfa

[*] Önceki Sayfa

Tam sürüme git