the scene > music
Silencer's mp3 & mash-up video
Silencer:
selamlar nightlord;
Ben öncelikle kendi çalışmam hakkında bilgi vermek istiyorum ki yanlış anlama olmasın hakkımda;
Ben reason'da dr.REX kullanarak bu ufak albümü yaptım.
Kendim amatör olarakda davul çalmaktayım.Vurmalı çalgılar da diyebiliriz.
Müzikal üretim olarak looper olara adlandırabilirim kendimi.Zamanında davul için biraz eğitim almamın dışında notation olarak bir çalışmam olmadı.
Kısacası reason esaslı klavye kullanan adamın işi gibi geliyor bana ve ben programı anca şu an geçtiğim
Virtual DJ gibi kullandım yani cahil gibi.dahası klavye çalmak hiçbir zaman içimden gelmedi.
Müzik arşivimin geniş olması sebebiyle biraz parça oluşturma konusunda deneyimim vardır ancak kesinlikle bir haltım diye iddia etmiyorum sadece
kendi kafama göre ve kendi içimden geldiği zaman hazırladığım parçalar vardı
bunları sanırım doğru insanların olduğu bir foruma gönderdiğimi anladım.
Bu güzel oldu.:p
1997 yılında Fast Tracker 2 ile başladım müziğe PC üzerinde.
O zamanlar GreenDay'in BasketCase parçasının XM versiyonu ile
bir çok rock parçası yapmıştım ancak alınan satılan disklerim arasında
kaybolup gittiler.ModArchive'e yolladığımı hatırlıyorum ama orda bulamadım.:confused:
Neyse son zamanlarda Virtual DJ'de sample bank'ı kullanarak birşeyler yapmaya çalışıyorum aynen full potensial reason kullanmadığım gibi.:cool:
Bu biraz aceleci bir kişiliğe ve biraz sıkılgan biri olmam ile ilgili sanırım.
Birde remixes olarak emule'ye biraz önce attığım bir albüm hazırladım
Onu 4shared'e attığım zaman sizlerin beğenisine sunmayı planlıyorum.
Parçalarımı beğendiğine sevindim.Zamanı kısa tutmaya çalışıyorum
bu bana biraz damakta kalan bir tat gibi geliyor...:rolleyes:
ılerki zamanlarda oyun müziklerine remix'ler yapmayı düşünüyorum.
Ama oyun müziği konu olunca PhotoStory olması çok lezzet katıyor.
NightShift 2007'de Chaos Engine vs Project X video'sunun gösterilmesi
partinin unutamadığım anlarından biri olmuştu...
Biraz uzun oldu ama sanırım bu kadar övgüden sonra yapılması gerekiyordu.
Saygılar NightLord.:)
not: unutmuşum Detective for a day için albüm kapağı olarak aşağıdaki resim kullanılabilir :)
Wisdom:
Fazla uzatmayacagim:
Buraya ozgun uretiminle geleceksen gel, yoksa bosuna ortama girmeye calisma, ozellikle de 2-3 hafta onceki meeting'de herkesin gozu onunde yapmis oldugun ve ne scene acisindan ne de insani acidan kabul edilemez davranislarindan sonra.
Burasi "paylasim" forumu falan degil. Scene ile ilgili bir forum. Scene'deki temel kavramlari anlayamiyorsan ya da bunlar sana uymuyorsa; burada yerin yok.
Silencer:
--- Alıntı ---ozellikle de 2-3 hafta onceki meeting'de herkesin gozu onunde yapmis oldugun ve ne scene acisindan ne de insani acidan kabul edilemez davranislarindan sonra.
--- Alıntı sonu ---
Bu konuyu özelden mesaj atmıştım.
Biraz empati diyorum sadece
Olduğunu sanmıyorum bu mesajdan sonra orası ayrı.
--- Alıntı --- Buraya ozgun uretiminle geleceksen gel
--- Alıntı sonu ---
Albüm dediğim kendi çalışmam.Özgün üretim.
--- Alıntı ---yoksa bosuna ortama girmeye calisma
--- Alıntı sonu ---
Böyle kaba tavırlar ile scene anca aranızdaki bir muhabbet öteye geçemez Türkiye'de.
--- Alıntı ---Burasi "paylasim" forumu falan degil. Scene ile ilgili bir forum. Scene'deki temel kavramlari anlayamiyorsan ya da bunlar sana uymuyorsa; burada yerin yok.
--- Alıntı sonu ---
Scene'in temel kavramları,paylaşım yada değil.Bunlar boş işler bu kadar kasıntı olmanızın nedenini anlamıyorum.Biraz rahat olalım herkes dilediğini yapsın.Bu yüzden amiga'cılar ve scene'ciler diye bölünmeler yaşanıyor.
Bunları yaratan siz ve sizin gibi insanlar.
Ben civelek forumunun civelek üyesi değilim.Beni fazla hafife alıyorsunuz.
Lütfen biraz anlayışa davet ediyorum sizi.
Saygılar.
:cool:
Arcane:
Scene denen olay ulusal bir kavram değil. Yani bizim "aman Türkiye Scene'i nereye gidiyor? Neden yeni katılım yok...vah vah vah" dediğimiz falan yok. Zamanında da bugün de zaten "THE SCENE" içinde varolduk, varolacağız. Amiga'cılar, sceneciler diye bir bölünme yok ortada, burası retro klubü değil. Muhattap olduğun insanlar scener (hele ki benim bile yanlarında 2. nesil kaldığım scenerlar). Yani biz toplanıp "Hadi Moonstone oynayalım" demiyoruz. Partilerde oyun da oynarız o ayrı. Ama scene de esas üretmektir. Ha onu da yapamıyor sadece takip ederim diyorsan o da tamam.
Paylaşım olayları ile ilgili olarak da bir kaç cümle kurmadan edemeyeceğim. Birisinin senelerini verip, risk alarak, uykusuz kalarak ürettiği bir şeyi gönül rahatlığı ile "korsan oynadım, paylaşım ne güzel" diyebiliyorsan bu hırsızlıktır. Hadi yabancı oyunlara yaparsın bunu adamlar zaten yükünü almış diyerek ama Türk yapımı bir oyuna böyle bir şey yapıyorsan en azından bununla gurur duymamalı; gocunmalısın. Yok ben gocunmuyorum diyorsan senin bileceğin iş ama seninle muhattap olmamak da bizlerin bileceği iş.
Bu camiadan Turbo bugün Türkiye'nin önde gelen grafikerlerindense, Nightlord Seattle da Microsoft'ta kod yazıyorsa ve daha pek çok kişi (Bu foruma giren hemen herkes) alanında uzman olup Türkiye'de sayılı adamlardan oldularsa bu "BOş ışLER" dediğin şeyleri sevip gönül verdikleri içindir. Yani senin haddine düşmez Scene'e boş iş demek.
Bakkada:
--- Alıntı yapılan: Silencer;15116 ---
Scene'in temel kavramları,paylaşım yada değil.Bunlar boş işler bu kadar kasıntı olmanızın nedenini anlamıyorum.Biraz rahat olalım herkes dilediğini yapsın.Bu yüzden amiga'cılar ve scene'ciler diye bölünmeler yaşanıyor.
:cool:
--- Alıntı sonu ---
Sadece anlam karmasasini duzeltmek adina bir soru sormak istiyorum , sanal ortamda yazilan bircok sey yanlis anlasilabiliyor "bos seyler" dedigin scene mi , uretmek mi , scene'in oturdugu temel kavramlar mi , yoksa senin uretiminle ilgili yorumlar mi yada tamamen baska birsey mi?
Bu "bos seyler" diye tanimladigin olayi , objeyi biraz daha aciklar misin?
Tesekkur ederim.
Navigasyon
[0] Mesajlar
[#] Sonraki Sayfa
[*] Önceki Sayfa
Tam sürüme git