vigo, biliyorum, non-scener'lara sabrın düşük, ama forumdan bir adetten fazla üye siliminde diğer admin'ler olan skate ve benimle konuşmadan hareket etmemeni isterim.
benim de sıkıldığım zamanlar oldu, forumu kapatma isteğim geldiği zamanlar oldu. ama bu forumu takip edenlere saygısızlık olmaması için gerekmedikçe thread silmemeye, üye silmemeye çok önem verdim; bazı extreme durumlar hariç. ama zaten extreme durumlar extreme düzenlemeleri getirir, kısacası istisnalar kaideyi bozmaz.
public bir forum yönetmek, insanlara karşı sorumluluk üstlenmektir. hem üyelerin özel bilgilerini istenmeden paylaşmamak, hem de görüşlerine, fikirlerine saygı göstermeyi gerektiriyor. yoksa insanların terk ettiği bir forum yönetiyor olmak istemem. ha, private forum açmak istersin, elite-only takılmak istersin, bak ona karşı değilim. hatta bu forum içerisinde dahi elite-only bölüm de açılabilir; davetiye ve/veya parola ile girilebilen. sen de forum homepage'ini o forum olarak set edersin, böylece elite olmayan, yeni başlayan insanlardan ve sorularından, sorunlarından kurtulmuş olursun. bu bir ayrımcılıktır, insan seçmedir. ha, bunu tercih ediyorsan bunu bu forumun geneline yansıtmamanı rica ederim senden. çünkü forum sayesinde scene ortamına dahil olan pek çok insan oldu, forumun public erişimi sayesinde scene'e olumlu etkiler oldu. superadmin olarak da bu gelişmeleri, bu olumlu noktaları göz ardı etmem. forumun public olmadığı zamanlar üye sayısı 50'leri geçemiyordu, aktif üye ise 20 civarı idi. ama bu, forumda birşey konuşulmamasına, yeni meraklı insanların iletişime geçmemesine sebep oldu. şimdilerde üye sayımız 400'leri buldu. tabii ki büyük kısmı pasif üye, ama siteyi üye olmadan da izleyebilecekken bu insanlar niye üye oluyor? bu bence, sessiz bir 'ben de varım, ama sessiz takılacağım' deme şeklidir. 400 kişiden 50-60'ı aktif; demek ki birkaç sene öncesine göre bir gelişme var. bu yüzden de scene ortamının umuma açık bir kapısı olarak varlığını sürdürecektir bu forum.
dediğim gibi, senin istediğin kişileri seçerek davet edeceğin bir bölüm açabiliriz istersen. ya da kendin de açarsın elbette, kimse seni sınırlamaz zaten.