anlayamayanlar için tekrarlıyorum: sözüm sahiplenmeci bir tavırdan ziyade belirli bir duruma karşı kızmamdan dolayı edilmiş ve forumu korumak adına moderasyon edebileceğimi belirttiğim bir tavırdı. bunun için özür dilemeyi düşünmüyorum; çok daha sert lafların döndüğü zamanlardaki lafları dikkate almayıp buna bu kadar odaklanıyorsanız çok da diyebilecğim birşey yok, insan olarak beni tanımamışsınız demek ki. tavrım sert olmuş olabilir, bir kere de ben kızayım, ne olmuş. çok daha lamer bir kişide scene integrity sağlam kalsın diye silmedik, tepemize çıktı, burada silen bir kişiyi savunduk ve kızgınlığımı O BELıRLı DURUMA tepkiyle yansıttım, hala aynı sorun tartışılıyor.
unutulmamalıdır ki, aksi söylenmedikçe foruma gönderilen içerikler public bir ortama gönderildiğinden o noktadan sonra artık üzerlerinde kişisel hak iddia edilemez; lakin yazanı bağlayıcı olur. public bir ortamda yazılanları isteyen kolaylıkla gelip kopyalayıp alıntılayabilir. zaten web gibi bir ortama koyuyorsanız, bazı haklardan feragat etmişsiniz demektir, aksini belirtmedikçe. eğer bu haklara sahip çıkmak isterseniz ya yazınızın altına copyright ibarenizi yazarsınız ya da ilgili yazıyı bu sitede hiç yazmayabilirsiniz (kendi sitenizde yazıp burada link de verebilirsiniz, ama okunacağını da pek sanmıyorum).
tr-demoscene forumu, copyleft ilkesine önem vermektedir. lütfen yazılarınızı bu doğrultuda paylaşmayı düşünebileceğiniz yazılar olarak düşünün.
site yönetimi de site düzenini korumakla, pürüz yaratanları uyarmak ve gerekirse silmekte serbesttir. kuralları ihlal ettiğini, diğer üyelere sıkıntı veya rahatsızlık verdiğini düşündüğümüz üyeleri silmek yöneticilerin karar verebileceği ve uygulayabileceği, hesap verme zorunluluğu olmayan yönetimsel çalışmalardır. tabii ki keyfimizce üyelerimizi ya da mesajlarını silmek merakında olan insanlar değiliz. ama yönetimin alacağı bu gibi kararlar, demokratik olmak zorunda da değil. demokrasi uygulaması yapılan bir platformdan ziyade belirli ve spesifik bir camiayı bir araya getiren bu forumun yönetimi senelerdir bu şekilde işledi, sadece daha az belirgin idi.
scene'den olan ve olmayan insanları ayıklamak da görevimiz değildir; bu, zaten insanın içinde olan bir alevdir. bu ateşi, merakı olmayan insanları zorla buna çekmek isteğinde değiliz. merakı olan zaten bu veya genel scene camiası içinde yolunu çok rahat bulacaktır. ama ayıklama gereğinde olduğumuz bazı insanlar var ki, bunlar samimiyetten uzak, demogoji yapan, ego sorunlarını aşamamış kişilerdir ve bu kişilerin bu ortama yarardan çok zararı dokunmaktadır. samimi olan ve sıfırdan başlayan arkadaşlarımız oldu, içtenliklerine ve meraklarına her zaman önem verir, yardımcı olmaktan da keyif duyarız. ama warez savunuculuğu yapan, korsanı destekleyen, bunu da demogoji yaparak kendini haklı gösteren bir tavırla yansıtanların silinmesi, sadece forumu beladan uzak tutmak değil, aynı zamanda vakti gerçekten değerli olan üyelerimizi de gereksiz tartışmalardan uzak tutmak adınadır. bu açıdan vigo'nun gerçekleştirdiği üye silme hareketinin doğru olduğunu savunuyorum. ve bu şekilde davranan başka üyeler de olursa, aynı şekilde silinebileceklerini söyleyebilirim. tekrar ediyorum, burası scene şemsiyesi altında bir araya gelen insanların scene'e yönelik üretimlerini ön planda tutan, bunun yanı sıra biraz da vakit geçirebileceğimiz bir yerdir. scene'e ilgi duymayanların zaten vaktini de almak ya da kendi vaktimizi de bu uğurda harcamak istemeyiz.
lütfen artık bu tartışma burada kapansın. konunun amaçlı ya da amaçsız gereksiz noktalara kayabildiğini, insanların farklı şekillerde nem kapapildiklerini gördük, bundan sonra üyelerimizin memnuniyetleri için bazı yöntemler deneyebiliriz de. ama benim ve yönetimde olan arkadaşlarımın alacağı kararlar, sadece ve sadece bu forumun iyi işlemesi üzerine olmuştur, olacaktır. bunu unutmamanızı rica ediyorum.