dun aldigim mesajlarla beraber bir gun icinde aldigim 4. sabrima ovgu oldu bu
Fakat bu sabira karsilik agir bir bedel oduyorum. O sabirla icimdeki kizginliklari bastirma ve empati kurmaya calistigim 1 saat genelde cok sancili oluyor.
benim icin bayagi gergin bir gun oldu dun. "Sen kendini diger scenerlardan ustun goruyorsun", "sen scene'in Turkiye sozcusu musun", "vay ukala sana scener arkadaslarima laf dedirtmem", falan gibi sozler hic isitmemistim bugune kadar.
cevap yazarken resmen gerginlikten ellerim titredi. Ve dun onemli bir psikolojik bandwidth'imi bu olay isgal etti. Forumlarda yazip cizdigim seylerin cogu zaman benim koydugum emek kadar geri donus saglamadigini bir kez daha gordum (bkz.
law of diminishing returns). Adam yazdigim mesaji okumayip sonundaki espri cumlesini ciddiye almis falan.
Pekcok deger verdigim kisi bana cok destek olup Colors forumdan atilsa da (o kufurlerden sonra atilmasi kacinilmazdi ama atilma noktasina kadar gerilmis olmasina da uzuldum. Niye insanlar bu kadar gerilsin?) bu olayin bende yarattigi gerginlik beni cok uzdu ve yordu. Dusunsenize birisi bana karsi scene'i savunuyor!!!
Bu yetmiyormus gibi, baska insanlar adama karsi beni savunayim derken cok cirkin kufurler isittiler. Uzuntum bununla daha da katlandi.
Bu gerginlikleri ve uzun oldugu icin okunmadan kaybolan mesajlarimin sayisinin 100'leri bulmasini artik kaldiramiyorum.
Bu yazdigim mesajdan sonra, forumlarda bundan sonra sadece ve sadece teknik bir soru gordugumde olabildigince kisa bir cevap yazmak ve yaptigim releaseleri duyurmak disinda, hicbir mesaj yazmamaya karar verdim. En kisa zamanda web sitemi yeniden online yapip, sadece web sitemden veya plazma / octalfoam gibi ortamlardan makale olarak dusuncelerimi yayinlayacagim. Boylece makale okuyacak kadar sabri olmayanlarin forumlardaki 10 saniyelik dikkat araligini da isgal etmemis olacagim.
forumlari okuma araligimi da iki haftada bire indirecegim. Bu yuzden benden gelecek cevaplarda bundan boyle gecikme olacagini goz onunde bulundurmanizi rica ediyorum.
Herkese Sevgiler ve Saygilar
Nightlord - over and out