the scene > demoscene
Assembly 2007
Decipher:
Lifeforce'la ilgili söyleyebilecek pek az şey var aslında, anlatılmaz yaşanırın, anlatılmaz izlenir versiyonunu diyebilirim :).
Bu arada ilginç bir şekilde çok fazla reuse vardı Asm demolarında, Lifeforce'daki o yaratığa bağlı surat Iconoclast'dan ve kalbin üstündeki adam da Lithography'den. Bununla birlikte en sevdiğim olayı bir çeşit lorenz attractor olduğunu sandığım bir dizi line animasyonunu yazı yazmakta çok güzel kullanmaları. Geri kalan stripler zaten bir ASD klasiği (bknz. Animal Attraction), kesinlikle demoscene'in en büyük yapıtlarından biri ki debris'i bile yıkıp geçmiştir benim gözümde
GnoStiC:
lifeforce neymis diye download etmek icin pouet'e gittim, en altta;
--- Alıntı ---sneaky cdc's
anes
--- Alıntı sonu ---
yaziyordu.. pouet'in terminolojisinden pek anlamiyorum, bu ne demek?
Decipher:
sneaky cdc, eğer biri bir ürüne yorum yazmamış fakat coup de coeur vermişse beliren ibare. son fix'de gargaj tarafından impleme edildi bildiğim kadarıyla. hoş olay çünkü eskiden prod 15 cdc alıyordu diyelim ama 5'i sneaky'se postlarda 10 tane sayabiliyorduk bu da absürt duruyordu.
Hydrogen:
Planet Risc ve Iconoclast'ın ardından Lifeforce'un gelmesi bende üçleme hissiyatı uyandırdı. (Aradaki ve önceki nispeten daha küçük ürünleri saymıyorum)
Lifeforce'u da izledim ve gerçekten beğendim. şu an birileri demoscene ile ilgili pozitif bir örnek istese gösterilebilecek bir ürün.
Ancak, son zamanların pc demoları ile karşılaştırırsak, açıkçası beni debris kadar etkilemedi. Debris benim daha önce benzerini az gördüğüm bir iddia içeriyordu. Sahip olduğu görselliği, oldukça profesyonelce ve spekülatif bir sunumla, gerçekten çok çok küçük bir size'da gerçekleştiriyordu. Sadece demoscene alanında bir ürün değil, -bence demoların olması gerektiği gibi- diğer alanlardaki insanlar için de şaşırtıcılıklar içeriyordu. (Prodesedürel olayını bu şekilde kaplama-model falan varmışçasına sunabilmek, her şeyin dinamik olması, herşeyin ortadan kalkması vs.)
Benzer bir heyecanın daha fazlasını ise, Crossbow'un Krestage 3'unde hissettim. C64'ün sınırlarının tek ekranlık bir demo ile 25 sene sonra yeniden çizilmesi meselesi.
Daha önce görülmemiş, hayrete düşürücü şeyler, beni iyi kullanılmış, işleyen sistemlerden daha çok gaza getiriyor belki de. Asd'nin bir sonraki demosunda geçiş tarzları dışında daha sansasyonel bir şeyler olmalı bence.
Ayrıca bu Silkcut'ı da neden Oceanmachine'den daha fazla sevdiğimin cevabı.
Not:Burada en iyi demolar hakkındaki eleştirilerimi yaptım. Bu gözden kaçmasın. ıyi bir çok demo için alkış tutulacak efektleri-olayları, bu demolar için göz önüne almamam bu sebepten.
Not 2: Tamam vurmayın:P
scg_:
Hydrogen söylediklerine katılmakla birlikte bir kaç şey de ekliyim. lifeforce beni şu yüzden etkiledi : Sarf edilen efor. Demoda yaklaşık 30MB lık bi content var. Yani olay sadece geçişlerde değil bence. Mesela demoda bi kalp modeli var. Normalde 3D ci adamınıza söylersiniz bi şekil modeller kalbi. ASD ciler gidip gerçek MRI datası kullanmışlar kalbi oluşturmak için.. Daha büyük aksiyon asıl heykelli sahnede.. O heykel oxford üniversitesinde biyerlerde bulunan gerçek, tarihi bi heykel. Heykeli tarayabilmek için izin almaları gerekmiş ve 2 ay beklemişler. Adamlar üşenmeyip 3D scanning yapan bi şirket kiralamışlar. O heykel sahnesinde 0 poligon var ( err ımm aslında tek bir quad..) . Diğer 2D art ve müzik kısmına hiç girmiyorum , bi ton şey yapmışlar. Kaç grup bu kadar titiz çalışabiliyorki.. zaten çalışanlarda ödülünü alıyor.. asd , farbrausch, tbl gibi...
Navigasyon
[0] Mesajlar
[#] Sonraki Sayfa
[*] Önceki Sayfa
Tam sürüme git