the scene > demoscene
Tbl Rules!
skate:
bir demoda ekranda king tut sağa sola sallanırken 64 teybine konulan müzik kasedi dijitize olarak çalıyordu. alın size başka bir zor emule edilebilir özellik :)
bu arada benim ilk bilgisayarım Atari 800XL'dir. İlginçtir ki o alette teybe müzik kasedi konulduğunda default olarak dijitize çalıyordu... zaten normal atari kasetleri de abzürt sesler çıkararak yüklüyordu. c64'de duyulandan çok daha net sesler duyuluyordu.
PE&OAS:
oharrabresbros :blink: drive'a müzik çaldırmak mı? :o
skate:
PE&OAS: Evet, ilginç bir olaydır o. Kısık, ancak çok net anlaşılan bir melodi çalar driveın kafası. Aslında mantığı PC Speaker'ına melodi çaldırmakla aynıdır. Sonuçta PC Speaker'ı da aptal bir "BEEP" sesinden fazlasını çıkaramaz. Ancak doğru frekanslarda sinyal yollanarak WAV, MP3 bile çaldırırsın speakera. Tabii ki dijitize olarak. Aynı şekilde 1541, 1541-II, 1571'de test ettiğim bu müzik çalma olayı da normalde anlamsız *dart* *durt* sesleri çıkaran drive motorunu belli frekanslarda çalıştırarak, kısacası drive kafasını titreştirerek müzik çalabiliyor.
Bu arada Drive'ın kafasına melodi çaldırırken volume'ü açmanın yolunu bulan deha da benimdir. Zaten vidasız olarak kullandığım drive kasasının üst bölümünü aralayıp kapatarak volume yükseltilip alçaltılabiliyor :P
PE&OAS:
--- Alıntı ---Originally posted by skate@Jan 18 2005, 10:28 PM
PE&OAS: Evet, ilginç bir olaydır o. Kısık, ancak çok net anlaşılan bir melodi çalar driveın kafası. Aslında mantığı PC Speaker'ına melodi çaldırmakla aynıdır. Sonuçta PC Speaker'ı da aptal bir "BEEP" sesinden fazlasını çıkaramaz. Ancak doğru frekanslarda sinyal yollanarak WAV, MP3 bile çaldırırsın speakera. Tabii ki dijitize olarak. Aynı şekilde 1541, 1541-II, 1571'de test ettiğim bu müzik çalma olayı da normalde anlamsız *dart* *durt* sesleri çıkaran drive motorunu belli frekanslarda çalıştırarak, kısacası drive kafasını titreştirerek müzik çalabiliyor.
Bu arada Drive'ın kafasına melodi çaldırırken volume'ü açmanın yolunu bulan deha da benimdir. Zaten vidasız olarak kullandığım drive kasasının üst bölümünü aralayıp kapatarak volume yükseltilip alçaltılabiliyor :P
--- Alıntı sonu ---
tekrar oharrabresbros :blink:
hatta size kolay gelsin ben C64'ümü görmeye gidiyorum :D ha bu arada emülatörler ile ilgili söylediğim herşeyi unutun :P
PE&OAS:
ya c64'ü açınca farkettim geçen akşam, cross platform olayı çok ters geliyor ya adama (yani şimdilik sadece kendimde gördüm ama sizlerde oluyor mu bilmem? )...
yani ben pc'yi açıyorum diyelim,karar vermiştim üstüne bide gaza gelmişim bir kaç saat önce işte kod çalışıcaktım falan filan... ama o masaüstünü görünce insanın gazı kaçıyor, şevki gidiyor... aaa winamp, aaa icq, aaa eşşeğin ... diyerekten insanın ne yapacağını nerde ne olduğunu şaşırıyor...
ha geleyim asıl konuya aynı şeyi c64 başındayken yaşamamız imkansız oluyor çünkü multitasking gibi bir kaygımız yada kaybımız olmuyor :) sonra mesela pcde hiç bişey yapmayıp bir .txt okumaya kalksanız dahi beynimizde yankılanan fan sesi beni gıcık ediyor. ama c64 başında oturup bişeyler yaptığımda zihnimde daha kalıcı olduğunu ve onu daha iyi öğrendiğimi hissediyorum. bilmiyom sizinde böyle oluyor mu?
ha ama bu arada bu o kadar iyi birşey değil harbiden, bu yüzden pcde kolay kolay bişeye dikkatimi veremiyorum...
aha böyle bişeler işte...
herkese sevgiler...
Navigasyon
[0] Mesajlar
[*] Önceki Sayfa
Tam sürüme git