the scene > demoscene
Tbl Rules!
eirik:
bildigim kadariyla SID , PC deki ses kartinin yapIsI geregi (yada damardan c64cu insanlarIn savundugu uzere, ses kartInIn eksikliginden dolayI:) ) birebir SID i emule etmek zor ama bence imkansiz olmamaLI, cunku yuksek i$lam gucu olan bi bilgisayarda en kotu ihtimalle dalgaformu olarak sesler cIkartilabilmeli teoride bana kalirsa , ama dogru durust PC de hic ses ile ugra$madIm, aynI $ekilde SID ile de, benim bildiklerimin cogu kulaktan dolma.
hatta aklima geldi, bu emulator yazan insanlar, bazi ozellikleri bu gereksiz diye bIrakiyorlar, ve demo yazanlar da bu ozellikleri cagIrarak emulator olup olmadIgInI anliyorlar, tum bellek ve port i$lemleri icin birebir (hmm, c64 memory mapped io kullandigindan port i$lemlerine bile gerek yok hatta bildigim kadariyla) aynI sonuclarI veren bir emulator yapILabilir pek ala. diger bir test de PC nin saat hIzI ve komut i$leme suresi acIsIndan, tam kesri olmayan c64un saat hIzInIn farkIndan dolayI yapILabilir ama yine yeteri kadar ugra$ILIrsa bunun da onune gecilebilecegi gayet acIk bence.
Hydrogen:
Başlamak için parmağınızı ıslatıp joystick portunu parmaklayın dendiğinde emutatör ne yapar merak ediyorum. Tabii bunun için de hafızadaki bir adresin değerini değiştiren bir tuş koyabilirler ama bu iş software emulation'la ne kadar eğlencelidir bilemem:)
PE&OAS:
--- Alıntı ---Originally posted by Hydrogen@Jan 17 2005, 10:03 AM
Başlamak için parmağınızı ıslatıp joystick portunu parmaklayın dendiğinde emutatör ne yapar merak ediyorum. Tabii bunun için de hafızadaki bir adresin değerini değiştiren bir tuş koyabilirler ama bu iş software emulation'la ne kadar eğlencelidir bilemem:)
--- Alıntı sonu ---
klayelere parmak izi tarayıcısı koyanlar bunada pek ala tükürüklü parmak portlu interface aleti yaparlar artık??? yaparlarmı?
skate:
Mesela "Torture Trouble" oyununu trainer yapmak için de bu tür bir cheat vardır ve emule edilemez.
Bkz: http://www.lemon64.com/index2.php?mainurl=....php%3FID%3D561
nightlord:
bi de drive motoruna muzik caldirma olayi vardi. o da emulation acisindan zorlar herhalde :)
Navigasyon
[0] Mesajlar
[#] Sonraki Sayfa
[*] Önceki Sayfa
Tam sürüme git