the scene > 7dx

7d7 compo info

<< < (2/4) > >>

nightlord:
isletim sistemi ne olacak?
vista / xp / linux (linux olmayacagini tahmin ediyorum tabii de anti linux gorunmemek icin onu da yazdim :) )

Yani asil soru directx 10 olacak mi makinede ?

skate:
directx 10 çok büyük ihtimalle olmayacak. pixel/vertex shader 4 desteği olacak. bu aşkam organizasyon toplantısı var. herşey akşam kesinleşecek.

scg_:
pixel / vertex shader 4.0 desteği için :

Hardware: GeForce 8 serisi yada ati HD serisi bir ekran kartı
Software: Windows Vista (DirectX 10 runtime)
lazım.

DX 10 olmadan shader model 4.0 olmaz. Vista olmadan da DX 10 olmaz.

şöyle bir durum da olabilir : shader model 4.0 ın sunduğu özellikleri OpenGL extension (standart olmayan , NV_ yada ATI_ ile başlayanlar)ları
ile kullanırsınız. O zaman makinada Vista (DX10 runtime) yüklü olup olmaması farketmez.

skate:
Arkadaşlar, siz de biliyorsunuz ki Vista'da birçok demo çalışmıyor. şahsen test ettim. şu anda elimizdeki imkanlar iki compo makinesi hazırlamaya ya da bir compo makinesine iki işletim sistemi kurup konfigüre etmeye müsait gözükmüyor. Bu yüzden de henüz birçok scener'ın el atmadığı DX10'u kategori dışı bırakıyorum. Microsoft'da çalışan arkadaşlarımıza uzuuun süredir DX10 piyasada gibi gelebilir ancak henüz Vista kullanımı bile düşük seviyelerde, hele ki scenerlar arasında. Bu gerçeği gözden kaçırmayın.

"DX10 olmadan shader model 4.0 olmaz" lafını gördüğüm gibi cevap yazacaktım ama gerek kalmadan kendi lafına cevap vermişsin scg :) DX9'dan shader 4.0 kullanamaz desek daha doğru olacak gibi :)

Ekran kartını sitede açıklanmadan burdan açıklıyorum.

"Nvidia GeForce 8500 GT"

Piyasanın üst seviye ekran kartlarından değil. Performans olarak 7600'e denk diye düşünebilirsiniz. Ayrıca elbette ki GeForce 8 serisinin özelliklerini içeriyor ve shader 4.0 desteği var.

Debris, Lifeforce gibi demoları yüksek FPS ile frame atlamadan çalıştırıyor.

CPU derseniz P VI 3.0. Dualcore falan değil ancak yeni bir model. Hdd SATA v.s.

RAM ve diğer detayları parti sitesinden vericem.

scg_:
Skate shader 4.0 konusunda senin tabir daha anlaşılır da ...

--- Alıntı ---CPU derseniz P VI 3.0. ..
--- Alıntı sonu ---

sende Pentium 6 ları çıkarmışın kardeşim heh ... :)

Navigasyon

[0] Mesajlar

[#] Sonraki Sayfa

[*] Önceki Sayfa

Tam sürüme git