bence seni asıl etkileyen c64 gibi bir makinada süper grafiklerin 3d objelerin yapılabilmesi insanı kısıtlamaması ve ayrıca pc gibi hayvan donanım özellikleri olan bir makine ile c64 karşılaştırıldıgında
caluta karşı davut misali c64 kodları ile yapılan demolar pc dekileri geçiyor
c64 ün işlemci hızını bilmiyorum ama 5-10 mhz civarı oldugunu tahmin ediyorum bu makine üzerinde 3d tasarıma geliştirmeye imkan tanıyor . pc öyle degil debris bile elle kodlanmamış .program arabirimi üzerinden bir akış dizgisine göre hazır efectlerin eklenmesiyle oluşturulmuş .
debristeki kodların küçük olmasının sebebi ise içerisinde texture yok .texture ve grafik dosyalarını işlemci üretip aynı anda (real time) kaplama yapıyor .objelerde clonlanmış yani bir adet küp yapılır küplerin sayısı multiply ile çogaltılır ardından gometrik eş zamanlı hareket eklenir
topu topu 5 bina 1 küp oldu sana debris arada da texture kodları
ben bile yapıyorum werkzeugda makine pc hayvan gbi kasılıyor .bir bina yaptım camdan kaplanmış içerisi karo döşeme ve her kata döner bir merdiven ekledim yukarı çıkmak için güzel oldu yakında eklerim .hem resim hemde kayıt çalışmanın kayıt edilmiş dosyasını .isteyen arkadaşlar ."werkzeug" programını indirip kurar ve çalışmayı çift tıklayınca ekranda görebilirler 3 boyutlu oyun motoru gibi çalışmanın içinde gezinebilme imkanı sunuyor