@skate : bro, bbs scene still alive... hemde baya sağlam bi alive durumu var...
bugün ofiste max/bronx ile beraber amiga emülatöründen spaceballs'un wayfarer demosuna, bizim cemetery news 1-2-3 diskmaglerine baktık...
keza 1992 den beri seyretmeye doyamadığım spaceballs'un state of the art a birkez daha baktım... 2008 - 1992 desek = 16yıl.. lonestarr adlı coder'ın bundan 16 yıl önce ( yanılmıyorsam o sırada 15 yaşında idi... ) yaptığı demo... bugün mtv'de yayınlansa abes durmaz... yada retro kaçmaz... şunu düşündüm, hani code tekniği, müzik ustalığı, grafikerlik sihiri falan filan da, ulan 15 yaşında bi velet, ( ve diğer velet arkadaşları ), taaaaaaaaa o zamanlarda ne kadar creatif bir iş yapmış... bu nasıl bir psikoloji yada ruhi durumdur ya?... 1989 da yapılan 3-5 demoya daha baktım...
aslında gerçek state of the art bu insanların beyni sanırım... ya yedikleri ya içtikleri ya da yaşadıkları çevre...
bugün "benim" diyen sanat okulu öğrencisi bile belki bu tarz bi konsepti güçlükle çıkarır... ki, bugünki iletişim ortamını düşünün ( internet vesaire herşey elinin altında )
ve böyle farklı/kreatif/garip bir dünyanın insanı olduğum için kısa süreli bir mutluluk kapladı içimi. ne kadar şanslıymışım ki o zamanları görme / yakalama şansım olmuş... tabi o devirde bu şekilde algılamadım doğrusu...
keza, bizim diskmaglere baktık... dedikki "ulan al işte süper web sayfası!!!"... dizaynı ile, içeriği ile, renkleri, müziği vs vs vs...
15-16 sene önce yapılmış bi iş için halen gayet şık ve karizma duruyor...
garip bişi scene ... scener olmak...