Turkiyeye fiziksel olarak scenerlarin gelmesiyle ilgili zorluklar konusunda wisdom'a katiliyorum. fakat bizim partilerimize her gelen alman veya isvecli olmak zorunda degil. slovakya macaristan romanya gibi ulkelerde olan partilere gelmekte de cogu zaman zorlaniyor kuzey ve bati avrupalilar. bu acidan romanya veya yunanistandan cok dezavantajli oldugumuzu dusunmuyorum.
Benim fiziksel katilim konusundaki umudum zaten daha cok dogu ve guney Avrupa ulkeleri ile ilgili. Bu ulkelerden Istanbula surekli otobus kalkiyor. Cunku zaten bu insanlar haril haril istanbula gelip alisveris yapiyor bildigim kadariyla. Bu yuzden Tr deki partilerin dogu avrupada etkin bir hub haline gelebilecegini dusunuyorum.
Wisdomin bahsettigi Tr ile ilgil adamlarin kafasindaki diger problemlerin temizlenmesi icin ugrasilmasi gerekiyor evet.
Releaseler acisindan ise ben kesinlikle kaliteli releaselerin tr partilerine cekilebilecegini dusunuyorum. Elbette TBL'in SilkCut 2'yi gelip nightshift'te yayinlamasini beklemiyorum. Ama 3-4 kaliteli Tr grubunun duzenli olarak Tr partilerinde kaliteli urunlerle kapismasi halinde Avrupada (ozellikle dogu avrupada) pekcok grup orta buyuklukteki urunlerini bizim partilerimize gonderebilir. Mesela ASD'nin Ambiance for the masses tarzi demolardan bahsediyorum. PixelShow'a boyle katilim olmamasi bu tezimin yanlis oldugunu ispatlamiyor bence. Cunku PixelShowda 3-4 Gr grubu kapismiyor. Yani release kalitesi olarak Pixel show su ana kadar avrupa gruplarina meydan okumadi.
C64 scenedeki Slovakya, Cek Cumhuriyeti, Macaristan bloku gibi, Gr, Tr Romanya, Macaristan vs arasinda da scene olarak bir kaynasma olabilir ve bu kaynasmanin baskenti de Istanbul kilinabilir.
Bence bunun vatanseverlik'ten ziyade pragmatik olmakla alakasi var. Bizler icin de hem kultur hem cografik olarak bu ulkelerdeki scenelerle kaynasmak ve onlarin partilerine gitmek cok daha kolay.
Ve evet bunlarin hepsinden daha onemlisi, kaliteli demolar yapiliyor olmasi gerekiyor
yoksa olmayan demolarimizi yayinlayacak parti begenemiyor durumuna dusmus oluyoruz.