the scene > demoscene

atari st demolari

<< < (2/3) > >>

nightlord:
skate emulatorde kod yazmaktan kastin emulator uzerinde native bir Atari assembler'i mi kullandin? yoksa bir cross compiler mi kullandin?

bir miktar aramama ragmen nasil cross development yapilacagi bilgisine ulasamadim

skate:
Atari ST üzerinde bir ASM editörü kullanmıştım. Yani emülatör içinden kod yazdım. Cross compiler aramadım hiç. ışin komiği aynı ASM editörünü adam gibi diskete aktarabilseydim Atari ST'den de kullanabilecektim. Atari ST MS-Dos formatlı disketleri okuyabiliyor. Ancak bir türlü çalıştıramadım disketi gerçek HW üzerinde. Directory alıyor ama execute etmiyordu. Aynı disketin PC üzerindeki image'i ise emülatörden çalışıyordu.

Yaptığım örneğe gelince tarama yakalatıp ekran rengi değiştirmekle uğraşmıştım. Raster efekti falan yapiim demiştim. Onun yerine color flash tarzı birşey yapmıştım (istemeden). Daha sonra o color flash'i çok güzel gözükmese de color scroll'e çevirmeyi başarmıştım. Daha da fazla uğraşmadım zaten.

endo:
atari intro su isteriz! :)

ref:

--- Alıntı yapılan: skate;16417 ---Atari ST üzerinde bir ASM editörü kullanmıştım. Yani emülatör içinden kod yazdım. Cross compiler aramadım hiç. ışin komiği aynı ASM editörünü adam gibi diskete aktarabilseydim Atari ST'den de kullanabilecektim. Atari ST MS-Dos formatlı disketleri okuyabiliyor. Ancak bir türlü çalıştıramadım disketi gerçek HW üzerinde. Directory alıyor ama execute etmiyordu. Aynı disketin PC üzerindeki image'i ise emülatörden çalışıyordu.
--- Alıntı sonu ---

st ile ste farkından olabilir mi acaba?

skate:
Belki, ancak elimdeki makine ST ve emulatörde de ST seçtiğimi hatırlıyorum.

Navigasyon

[0] Mesajlar

[#] Sonraki Sayfa

[*] Önceki Sayfa

Tam sürüme git