the scene > demoscene

Tdsn?

<< < (6/8) > >>

spaztica:
soğuk kış gecelerinde kuzeyli coder'ların -özellikle de isveç, norveç gibi ülkelerde alkol ve sex odaklı olduğu bilinen bir gerçek. alkol o kadar alışkanlık olur ki, sürekli votka içerler. yemeklerini bile reçelle, balla yerler, şekerin de ısınmayı kolaylaştırdığı için. hele isveç hatunları da bence coder'ın dikkatini kaçırır. penthy'nin ortam gerçeklerinin farkında olmadığını düşünüyorum...

Decipher:

--- Alıntı ---di$aridaki -10 celcius grad soguk zaten di$ari çikmalarini hemen hemen imkansiz kilmaktadir.
--- Alıntı sonu ---

hahaha, duzeltme, -10 derecede biz genelde gunes banyosuna cikiyoruz. -35 yapalim biz onu. :)

spaztica:
konunun yamulmaması için bazı özelleşen konuşmaları yeni bir başlığa taşıdım

vigo:
kimse kendini kandırmasın, finlilerin #1 olması için havanın soğuk olmasına gerek yok... yada 6 ay kış olmasına da gerek yok... emin olduğum tek şey, belli bir tarihten itibaren en çok tükettiğimiz her ne is ( su / ekmek / hava vs ) bir şey kattıkları. o katılan şey bizim genlerimizi hack etti. garip bir tür çıktı ortaya... nasıl bir türmü? bunu anlamak için etrafınıza, televizyondaki programlara vs vs vs... KENDıNıZE de... bir bakın...

------

ben, bizim insanımız kadar RND bir topluluk gördüğümü sanmıyorum... scene diyoruz, hadi bunu tam tanıtamadık anlatamadık diyoruz... sonra web programcıları diyoruz, şu bu diyoruz orada da ayn şey...

yani biri "kardeşim XYZ organizasyonu var, giriş bedava, içeri girerken herkese 100 EURO dağıtıyorlar" deseler bile ben 100 kişiden fazla katılım olacağını sanmıyorum...

ha bu arada microsoft'dan 5000 kişi çıkarılmış, nightlord sizi etkileyen bişi varmı? keza diğer ms çalışanları, ya bi çalıştığınız yerlerin ofislerin insanların filan fotolarını bi yerlere koysanız da biz de görsek... hep "ulan ms şöyle gugul böyle" diyoruz diyorlar duyoruz da birde sizlerden real bişiler görsek? bide gizli diilse ne üzerinde çalışıyorsunuz? bi ortama falan girince "ya bizim arkadaş da microsoftda bilmemne" diye hava atıcaz ama ben tam görev/mevki leri bilmiyorum bu bakımdan bilgem ile ilgili olarak "ya benim kanka var, vistanın grafik olaylarını yapan ekipte directx filan yardırmış" tadında atma tutma şeyler diyorum bi doğrusunu şeederseniz sevinirim (:

spaztica:
doğru diyorsun kanka... katılmamak için kendi adıma haklı olduğumu düşündüğüm -ama ortada konuşmak da istemediğim- sebeplerim var. ha, organizasyon konusunda... nightshift gibi amatör ruhla profesyonel bir organizasyon yaptın sen. 7dx partileri de gayet sağlam devam ediyor. bu ortamda tek başına olduğum için sizin org'lara bir org yaparak cevap verme imkanım olamıyor maalesef, ama yapılanları gerçekten çok takdir ediyor, katılabildiğim zamanlar birşeylerin ucundan tutarak bile size destek olmaya dikkat ediyorum.
turkish style konusunda birşeylere sırf içinde olmadığı için çamur atma geleneği çok seviliyor. her kafanın kendini bilirkişi ve her işin uzmanı ilan etmesi de ayrı komikliklere, her kafadan ses çıkmasına yol açıyor. daha bugün arda-serdar ayrılığını okuduğumda hem bu memlekette bir işin sessizce ve non-public yapılması, hem de bazı mecralardan sakınılması gerektiğini gördüm. ayrıca bir projeye, yapıldığında üstünkörü yaparak değil, ısrarla, inanılan ideallerle, kaliteden taviz vermeyerek yapılması gerektiğini... daha hala beraber yola koyulmayı beceremeyen, ilk fırsatta hırs yüzünden birbirinin gözünü oyabilecek bir toplumuz ne yazık ki hala. hala yemekteyiz gibi bir program rating'de tavan yapıyor, çünkü oradaki kavga ve çirkin rekabeti izlemek, bizlere horoz/köpek döğüşlerindeki kan görme merakını ateşliyor. sokakta bir insan sara krizi geçirdiğinde hala yardım etmek yerine onu izlemeyi tercih ediyoruz. bu gibi şeyler değişmediği sürece, bilgisayar kültüründeki organizasyonlar da benzer çıkar kavgalarından nasibini alacak, dayanışma yerine kapışma üstün gelecek. bu anşamda sosyal bir yetkinliğimiz söz konusu değil henüz. ülkeyi yönetenler bile politik demeçler yerine kasımpaşa ağzıyla dalaşmayı tercih ediyor. ne bekliyorsun ki bu durumda?

Navigasyon

[0] Mesajlar

[#] Sonraki Sayfa

[*] Önceki Sayfa

Tam sürüme git