the scene > demoscene

Tdsn?

<< < (2/8) > >>

vigo:
güzel dergiymiş... keşke çıksa tekrar.

skate:
tekrar çıkarsa söz bu defa hikaye değil adam gibi review, tutorial v.s. yazıcam :)

ssg:
sacmalamak da zevkliymi$ be :) indirdiklerim uzerinde goz gezdirirken 2. sayida "x86 assembly optimizasyon teknikleri" yazimi gordum "vay be oturup bunu mu yazmi$im helal olsun" diyordum sonra.. malesef...
 
ssg

Hydrogen:
1990'larin son cegreginde cikan, bildiklerini comertce anlatan scenerlarin dergisi TDSN. Bu gunku Plazma da biraz daha genis kapsamli olaran bu isi hedefliyor. Ciktigi donemde, gercek diskmag'leri cok seven bir olarak, burun kivirmistim biraz text mag olayina, okusana demisti birileri pek cekici gelmemisti. Bir de sensei'nin falan chok sevdigi shu tarz yazma hadisesine kIl olurdum :P
 
Neyse konuya donelim. Bir suru kisi bir ton article yaziyor bu magler icin. Buyuk is gercekten. Ancak neredeyse tamami demo orjinli olan bu mag'leri cikaran demo grubu uyelerinin bir cogunun tek bir demosu bile yok. Tdsn doneminde tam manasiyla Demo diyebilecegimiz hic bir sey cikmadi. Simdi de Plazma donemindeyiz. Ve 2006'daki o bugli yil haricinde gene demo olarak son derece kisir bir ortam soz konusu.
 
Ben cok merak ediyorum. Bunca insan bir sekilde kendini bir donem adayarak boyle articlelar yaziyor ediyor. Madem herkes bu kadar sey biliyor, niye ortada dise dokunur bir sey yok. Yani amac hic bir sey yapmamaksa, yazik gunah, ogrenilecek seyler degil cogu, insana beyin olumu getirir. Sayfalarca article gidiyor da gidiyor. Herkes biliyor ediyor. Inanilacak hadise degil.
 
Isin daha da ilginci, bu magazinlerin okuyucu kitlesi de tamamen gorunmez. Yani aslinda malum herkesin her seyi bildigi bir ulkedeyiz. Kimse de bu maglerden dolayisiyla bir sey ogrenmiyor. Herkes yazar, ogrenen 3-5 kisi.
 
Bana cok garip geliyor bunlar. Cok garip. Ha sert mesaj olarak algilamasin kimse bunu. Sadece anlayamiyorum cok.

spaztica:
hydrogen, düşüncenden yola çıkarsak ve biraz da öteye taşırsak... bu dergilerin aslında yazan kişilerin bilgisini meşrulaştırma aracı olduğunu ve halka hizmet ederek onları bilgilendirip geliştireceği, teşvik edeceği halde sadece yazarlarının daha bilinmesine yol açtığını söylemek olası mı? ben de bir süredir bunca içerik üretiliyor, plazmada yazan arkadaşlar emek sarfetti, sonra bunların geri dönüşü bir product bile olmadı diye düşünüyordum. plazma, ya da benzeri dergiler, uygun kitleye, gerçek alıcısına ulaşmadığında derginin amacı ne oluyor? evdeki rom kernel reference manual'leri fotokopiyle çoğaltıp istiklal'de gelen gçene dağıtmışım, ne yazar. uygun kitlesi, alıcısı olmadıktan sonra neye yarıyor dergiler? uygun kitleden kastım, o yazıları sadece okuyanlar değil, ondan bir üretim sürecinde yararlanan, oradan edindiği 1-2 teknikle bir kod yazan (elbette müzik vs de dahil edilmeli bu ifademe, ne kadar olabiliyorsa) kişilerdir.

Navigasyon

[0] Mesajlar

[#] Sonraki Sayfa

[*] Önceki Sayfa

Tam sürüme git