the scene > buluşmalar
ankara scene meeting ][
anesthetic:
yok pot kırmadın ama tek düşmanın bu değil :) ofis amirim ve tez hocamla da tanıştırayım ben seni :p
endo:
--- Alıntı yapılan: nightlord;16554 ---ben zaten scg ile anes'in ayni kisi oldugundan supheleniyordum. zaten dikkat ederseniz ikisi hic ayni fotografta yer almiyor. birisinin geldigi partiye digeri gelmiyor (ns06'ya ikisi de gelmis gorundu ama o aslinda cok iyi zamanlanmis bir multiplexerdan baska birsey degildi)
ayrica amiga olmedi. ben daha winuae'de 060 demosu izlemeyi yeni cozdum. simdi olemez olmemeli.
ya bu arada uzulerek sunu belirtmek istiyorum. son 3 haftadir falan yogun olarak amiga demosu izliyorum. ve su an pc demolari bazi konularda bana goreceli olarak zayif gelmeye basladi. yani amiga demolarindaki ozellikle 2D art yedirilisi ve muzik - efekt senkronizasyonu inanilmaz ustun. Senkronizasyondan kastim sonraki partin bateri ataginin sonunda girmesi degil. o pc demolarinda da yapiliyor. Asil kastim calan muzik ile efekt'in ruhsal olarak uyumu ve butunleyiciligi. yani bir starstruck'taki spider parti, ardindan landscape parti, efendim bir ocean machinedeki greetings parti, son agac sahnesi, silkcut'taki tren gari falan o kadar inanilmaz derecede ileri bir seviyede ki. Yani ASD'nin de soundtracklerinin inanilmaz iyi oldugunu dusunurum mesela, ama ama bir asd demosunda cogu zaman muzigi dort olcu geriden calsan demoda pek birsey degismez. yani efekt ile o an calan melodi ve armoni arasinda bir bag gozetilmemis zaten. ama TBL bu konuda acayip asmis.
Tabi bu saydiklarim amiganin olup olmemesinden ziyade TBL'in ne kadar tecrubeli democular oldugu ile ilgili ama oyle iste bi tespitimi paylasayim dedim. (topick hijack)
--- Alıntı sonu ---
oldschool amiga demolarinin da tadini unutmamak lazim.
herseyin tereyagindan kil ceker gibi yapildigi, akiciligin hat safhada oldugu, bol renkli, hicbir seyin kasmadigi, yavasmalayan efektlerin oldugu zamanlardan bahsediyorum :)
tabii son donem 060 demolari da amiganin gurudur, o ayri :)
ozellikle bir donem amiganin planar grafik sisteminden dolayi 3d hicbir seyin yapilamayacagi, sonrasinda yapilir ama asla yeterince iyi ve hizli olamaz'larin konusuldugunu dusununce insanin yuzunde hakli-ukala bir gulumseme oluyor.. (bak gene oldu:D)
Ragnor:
Yalnız bu son dönem amiga demolarındaki 3d partlar tamamen precalc değil miydi? Yoksa ben mi yanlış anladım? Precalc ise saymam yani :).
Bu arada Amiga'nın cidden garip bi grafik sistemi var yahu. Gerçi 2d grafiklerde çok işlevli oluyodur herhalde. (konuyu oraya çekip işin bilenlerinden bir iki şey kapmaya çalışır :))
endo:
--- Alıntı yapılan: Ragnor;16572 ---Yalnız bu son dönem amiga demolarındaki 3d partlar tamamen precalc değil miydi? Yoksa ben mi yanlış anladım? Precalc ise saymam yani :).
Bu arada Amiga'nın cidden garip bi grafik sistemi var yahu. Gerçi 2d grafiklerde çok işlevli oluyodur herhalde. (konuyu oraya çekip işin bilenlerinden bir iki şey kapmaya çalışır :))
--- Alıntı sonu ---
amiga bolumune gel ;)
Navigasyon
[0] Mesajlar
[*] Önceki Sayfa
Tam sürüme git