Selam arkadaslar
Plazma dergisi ile ilgili ufak bir duyuru yapmak istedim.
Kasim/Aralik aylari icinde sevgili Ragnor'la yaptigimiz gorusmeler sonucu Plazma'nin editorlugunu kademeli olarak Ragnor'dan devraliyorum. Bu sayida beraber co-editor olarak calisiyoruz. 5. sayidan itibaren de ben devralmis olacagim.
Derginin yeni sayisi 28 Ocak 2008 tarihinde yayinlanacak. Sonraki sayilarda duzenli olarak her 3 ayda bir, ayin 15'inde yayinlanacak. Yani sonraki sayilar sirasiyla 15 Nisan, 15 Temmuz, 15 Ekim, 15 Ocak... seklinde ilerleyecek.
Su an hali hazirda gelmis yazilara ilave olarak yeni yazilar (ve yeni devamli koseler) olusturmakla ilgili calisma ve gorusmelerimiz suruyor. Aktif olarak ilginc olacagini dusundugumuz yazilar icin kisilere teklifleri goturmeye basladik ve yakinda bazilariniz bizden cesitli teklif ve rusvetler alacak
Bunun disinda ilginc bir yazi fikri olanlar, plazmada kose yazari olmak isteyenler, benimle temasa gecebilir. Bu sayi icin son yazi teslim tarihi 20 Ocak olacak.
Derginin bu sayisinda format olarak disk dergisi degil, html + pdf + text formatini dusunuyorum. Dergi docbook tabanli olarak sadece semantik olarak formatlanacak. Gorsel sayfa tasarimini bu sayida kontrollu bir sekilde es gececegiz. Dergide elbette grafikler olacak ama page layout su an otomatik yapilacak. belki 5. sayidan itibaren ilave olarak exe format da verilebilir ama su an kesin degil.
Butun bunlari duyurmamin en onemli sebebi, 2008 beklentileri ile ilgili basliklarda plazma ile ilgili beklenti ve soru isaretleri gormem (ve bundan mutlu olmam, demek ki insanlar dergiyi bekliyor). Ve 2-3 aydir derginin gecikmelerinin sorumlulugunu ustlenmek istemem. yani eger icinizden "yahu nerde kaldi Plazma Ragnor ne yapiyor" gibi sorular geciyor idiyse, bu gecikmenin sorumlusu su an Ragnor degil benim
ben de bakin neler olacagini net bir sekilde duyuruyorum.
Duyurunun ikinci amaci da bazi uygulamayi dusundugum konulari tartismaya acip tepkilerinizi almak. Ozellikle 3 aylik periyod, exe formatindan vazgecilip html + pdf + txt olmasi gibi konularda yorumlarinizi beklerim
Guclu bir scene icin iyi bir periyodik yayina ihtiyacimiz olduguna hep inandim. Daha once oldugu gibi simdi de bu yayinin sizlerden gelecek guzel yazilara ve desteginize ihtiyaci var.
Buradan tekrar bugune kadar Plazmanin nuvesini atan Vigo ve Spritus'a, cok emegi gecmis olan onceki editorler, Spritus, Hydrogen, Skate, Ragnor'a ve dergiyi fikir ve yazilari ile beslemis herkese tekrar tesekkurler. Ozellikle de cok buhranli bir donemde kendisini cepheye atip dergiyi yok olmaktan kurtaran Ragnor'a saygi ve sevgiler.
tr-demoscene burada