Bu forumda daha önce de Arabistan'a yaptığımız projeden bahsetmiştim, hatırlayanlarınız olacaktır. Proje bitti birkaç hafta önce, artık rötüşlarla uğraşıyoruz. Bununla ilgili rekor komedilerden birini yaşadım birkaç saat önce.
Adamlar son isteklerinin arasına bir rapor eklemişler. Örnek olarak da bir A4 kağıdını scan edip göndermişler. Kağıt sıradan bir fatura görünümünde, tablo yapısında bir şablona sahip. Üzerine elle yazılmış değerler var. Elbette ki benim anladığım istek bu şablona oturacak bir şekilde çıktı üretmem gerektiği. Ben de adamlardan o fatura örneklerinden istedim ki yazdıracağım raporların tam olarak kağıda oturacağından emin olayım. şöyle 50 tane falan gönderseniz yeterli olur dedim.
Bunlar DHL'e vermişler kargoyu. Buraya kadar herşey güzel. Ama DHL'de ufak bir karışıklık olmuş ve kargo Suudi Arabistan şehirleri arasında turlamaya başlamış. Biz de takip etmeye başladık olayı nedir ne diildir diye. Adamlar da bir taraftan bastırıyorlar bir an önce iş sonlansın diye. Bu sırada ilginç bir laf etti elemanlardan biri MSN'den. "Ya sonuçta bildiğin A4 kağıdı, tahmini olarak bitiremezmisin raporu" dedi. Dedim "A4 kağıdı ok de üzerindeki fatura şablonuna ihtiyacım var, problem o". Eleman demez mi "fatura şablonu falan yok, fatura şablonuyla birlikte print ediliyor zaten" diye.
şimdi buraya kadar basit bir yanlış anlaşılma olmuş, ben matbaa baskısı kağıtlara faturanın yazdırılacağını düşünmüşüm, meğerse boş kağıda fatura komple yazdırılıyormuş falan. Burası ok de adamlar bana ne gönderdi öyleyse? 50 adet boş A4 kağıt. Ahahahahahahahhaha. ınsan bu kadar mı sorgulamaz olayı. Gülmekten yarıldım. Adama soruyorum "gerçekten bana boş A4 kağıt mı gönderdin DHL ile" diye. Eleman "istedin yolladık" diyor.