the scene > demoscene

Plazma #5 Çıktı!

<< < (6/7) > >>

Ragnor:
SLO ne hiç bir fikrim yok. Bir çeşit shift etme komutu mu?
şimdi çok çok çok az olan c64 programlama bilgimle kodu inceledim :), biraz nette araştırdım. Tam pes etmiştim ki sanırım buldum. Kodun kendi kendisini ekrana yazdıran bir quine değil mi? :)

atiflz:
Orda benim aklima takilan sey,
c010 : jmp $c010
oldu. Bir yerde irq mu kullaniyor bu sey?

--- Alıntı yapılan: murqx;17838 ---dergi de duyurulmuş sözlükte, geç kalmışım. (bkz: http://sozluk.sourtimes.org/show.asp?id=13094264)
.
--- Alıntı sonu ---
O duyuruyu yazan benim de, bir moderator falan olsa da duyuru(olay) sayfasina koysa o zaman sahane olurdu.

Ragnor:
Abi bende o satırda bayağı bir şaşırdım, hatta bi ara ulan sallama bi kod mu, aslında hiçbişey yapmıyor ama işte geyiğine yazılmış bişeyler mi diye az düşünmedim ama son kararım sanki o satırın amacı aşağıdaki kodları çalıştırmamak için, programın orada kalması için gibi geldi.

Onun hemen üzerinde yapılan işlemde ekranı temizleyip c013 adresinden 25 byte'ı ekrana yazdırmak benim anladığım. Gerisine dair ise hiçbir fikrim yok :).

flexi:

--- Alıntı yapılan: endo;17832 ---coder/sanatci arasindaki benzerlik biraz da matematikci/sanatci arasindaki benzerlik gibidir, pek coklari icin matematigin (pür/teorik matematikten bahsediyorum elbette, turev/integral almaktan degil) bir sanat ya da matematikcinin bir sanatci olarak degerlendirilmesi cok siradisi gelebilir. Ancak "uretim" noktasindasinki dusunce sekli buyuk benzerlik gostermektedir.

Matematikci/coder arasinda da ayni benzerligi kurup buradan coder/sanatci'ya gecebiliriz. (asosyatiflik? :))

Konuyla daha fazla ilgilenenler icin "Matematikcinin Savunmasi  / G.H.Hardy" ve "Matematik Sanati / Jerry P. King" kitaplarini tavsiye ederim, okumasi kolay, zevkli ve dogrudan bu konuyla ilgili kitaplardir. Ayrica Ali Nesin'in "Matematigin Aydinlik Dunyasi" kitabi da guzeldir.
--- Alıntı sonu ---

Kesinlikle katiliyorum Endo. Sanirim matematikcilerin/matematik severlerin "esbicimli" bakis acilarindan biri bu ;)

Bir kitap tavsiyesi de benden gelsin:

Godel, Escher, Bach / Hofstadter

Godel: Coder
Escher: Grafiker
Bach: Muzisyen

Bi demo yapsalar ne manyak bisi cikardi ortaya var ya hehe..

atiflz:
Abi escher bambaska ya...

Navigasyon

[0] Mesajlar

[#] Sonraki Sayfa

[*] Önceki Sayfa

Tam sürüme git