.NET icinde 2D ve basit 3D grafik libraryleri var aslinda. Bunlar managed libraryler. GDI/GDI+ native olduklari icin .NET icinde sayilmiyor. .NET'in bahsettigim bu managed grafik API'leri, Windows Presentation Foundation altinda.
http://msdn.microsoft.com/en-us/library/ms752061.aspx Bunlar Vista ile ciktiklari icin henuz yeniler ve fazla bilinmiyorlar. Ancak kullanimlari msdn sayfasindan gorebileceginiz gibi hayli kolay. Hatta xml tabanli bir dosya tipi olan .xaml dosyalari ile kod bile yazmadan sabit grafikler hazirlanabiliyor. Ustelik de bunlar Hardware accelerated grafik API'leri. Eger .NET kullanip managed code yazacaksaniz, ve olumcul derecede Direct3D performansina ihtiyaciniz yoksa benim tavsiyem WPF kullanmanizdir.
Burada yazilanlardan sonra sanirim deneme arkadasimizin dusundugu projeyi biraz daha iyi anliyorum. Yani Native SDL gibi bir seyin soyle bir avantaji olabilir. Daha onceden C/C++ kullanip SDL ile birseyler yapmis, ardindan .NET veya Java gibi managed bir dile gecmis birisi Native SDL gibi bir api sayesinde WPF gibi yeni bir API ogrenmeden basit 2D isler yapabilir. Sanirim hedeflenen fayda bu ve bu kimi programcilar icin faydali olabilir.
Bu arada dipnot. Ben GDI+'i API tasarimi olarak cok begenirim. Son derece temiz ve yalin bir C++ arayuzu. Keske daha performansli olabilseydi. Ama malesef hw acceleration olmadan, GDI uzerine float koordinat destegi ve anti-aliasing eklenince boyle bir hal olusuyor