arkadaşlar, traş yapmayın... rekabet mi? yani spaztica'nın bişi kodlaması için biriyle kapışmasımı lazım? yada herhangi birinin?... esas rekabet insanın kendisi ile olan rekabettir. uzunca yıllar pek çok intro/demo/oyun/tool yazan biri olarak her zaman en büyük rakibim kendim oldu... "ulan bunu acaba ben de yapabilirmiyim" derdim o yıllarda... keza, tr deki pek çok compo'da, BRONX olarak illa bi rakip beklentisine girmeden "participate" yani katılmak, çorbada tuzu olmak maksadıyla girmediğimiz compo kalmadı... ve pek çoğunuda kazanarak tek rakibimizin TBL aka The Black Lotus olduğunu gördük
uzun lafın kısası, insanın scene bakışı ile ilgili. ben bunu yaşamımın bir parçası olarak görüyorum, büyük bir community olarak görüyorum. scene sayesinde tonla yabancı arkadaşım oldu, değişik yerlere gittim geyik yaptım şubu... maksat olaydan zevk almak... hani hep derler ya, "kazanmak diil yarışmak önemli" diye...
hani hepiniz bilirsiniz, "ken lee" diye bişi var, bi bulgar kız, pop-star yarışmasında "i cant live with out you - mariah c." şarkısını ken lee diye ezberlemiş hani... geçende utube da bi fransız tv şovu, mariah c.'ye bu kızı gösterdi, herkes güldü filan, ne düşündüğünü sordular, mc büyük bir olgunlukla "ben bu tarz yarışmalara katılma cesaretini gösteren herkesi ayakta alkışlarım, önemli olan buna cesaret etmektir" dedi ve çok onore olduğunu söyledi... yani tabiki isteriz bizim compolarda manyak demolar çıksın ama en azından basit bile olsa yavaş yavaş bişiler olsun, en azından bu insanları heyecanlandırır...
biliyosunuz şuan assembly var. açılışını izledim, sunan arkadaş partiyi anlatırken "geçen yıl lifeforce/asd demosunun çıktığı parti" diye bahsetti. yani asd'nin demosu, partinin önüne geçmiş... orga bile direk bunu söylüyor... bizim partimizden dünyaca ünlü prodlar çıkar...
ben bu tarz hisse, bu sene bp08'de vamecum/rebels'i anons ederlerken "pek çok major partide compo kazanan, bilmemnerede 1. olan, nightshift de 2.olan ..." dedi netpoet... o an süper gaza geldim...
dip not, sanırım bu sene nightshift08'i yapıcaz yine... ona göre ... 7d8'le çakıştırmadan bişiler yapmak istiyorum...